Naar inhoud

Abonnements­kosten bij personen­alarmering

Heb je een FBTO Zorgverzekering en heb je de module Zorg & Herstel aan staan? Dan krijg je een vergoeding voor personen­alarmering.

Wat is het?

Met personenalarmering kun je in een noodgeval verbinding maken met directe hulp.

Wat wordt vergoed in 2019?

Met de module Zorg & Herstel krijg je voor abonnementskosten samen met andere vergoedingen tot maximaal € 750,- vergoed. Wij vergoeden de abonnementskosten voor personenalarmering bij onze gecontracteerde leveranciers.

Let op! Onze aanvullende module Zorg & Herstel heeft een maximale vergoeding per kalenderjaar. Heb je dit jaar al eerder zorg gebruikt uit de module? Dan kan het zijn dat je het maximum bedrag, of een deel van het maximum bedrag hebt opgemaakt.

Waar kan ik naar toe?

Personenalarmering aanvragen? Kijk in onze FBTO Zorgzoeker met welke leveranciers we een contract hebben. Wij vergoeden geen abonnementskosten als je naar een leverancier gaat waar wij geen contract mee hebben. Wij verwijzen je naar een leverancier waarmee wij een contract hebben. De gecontracteerde leverancier beoordeelt of iemand hiervoor in aanmerking komt.

Heb ik eigen risico?

Er geldt geen eigen risico voor vergoedingen uit de aanvullende module.

Wat zijn de voorwaarden?

Bekijk hier de voorwaarden voor de aanvullende modules (pdf) van FBTO.

Wanneer kan ik de module Zorg & Herstel aanzetten?

De module Zorg & Herstel kies je tegelijk met de basisverzekering per 1 januari. De module blijft aan staan tot en met 31 december