Naar inhoud

Schade aan je huis melden

Je hebt schade aan je huis. Of aan de spullen in je huis. Bijvoorbeeld door brand, inbraak, storm of water. Wat doe je dan? We vertellen je graag wat je eerst zelf doet. En wat je van ons kunt verwachten. Handig!

Glasschade? Maak zelf een afspraak voor reparatie

Heb je glasschade? Dit hoef je niet aan ons te melden. We hebben afspraken gemaakt met verschillende schadeherstelbedrijven. Zij repareren jouw glasschade. En zij geven de schade door aan ons. Een afspraak maken doe je heel makkelijk zelf. Bekijk het overzicht schadeherstellers (pdf) en vind een bedrijf bij jou in de buurt.

Zo meld je schade aan je huis of inboedel

Heb je schade aan je huis en/of inboedel? Meld de schade binnen 3 dagen. Dat kan op verschillende manieren:

 • Online: meld je schade snel en makkelijk in MijnFBTO. Gewoon 24 uur per dag, 7 dagen in de week.
 • WhatsApp: app ons op 06 82 56 03 97. Van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur. En op zaterdag tussen 9.00 en 16.30 uur. We reageren zo snel mogelijk. App je buiten onze openingstijden? Dan krijg je de volgende werkdag antwoord. Meer lezen over schade melden via WhatsApp.
 • Bellen naar (058) 234 56 78 kan ook. Op werkdagen nemen we de telefoon op tussen 8.00 en 17.00 uur.

Wat heb je nodig om schade te melden?

Verzamel zoveel mogelijk informatie over de spullen die beschadigd zijn geraakt, zoals:

 • De aanschafdatum
 • Het aankoopbewijs
 • Het merk en type
 • De eventuele kosten van de reparatie, als je die weet

Heb je schade door diefstal of inbraak? Doe dan eerst aangifte bij de politie en bewaar het aangiftebewijs. Ook die hebben we nodig bij het behandelen van je schade.

Vergoeding inbraak, diefstal of schade aan je huis

Met de inboedelverzekering van FBTO verzeker je schade door brand, inbraak, storm en neerslag. Maar soms laat je per ongeluk iets vallen. Een glas rode wijn op je bank bijvoorbeeld. Of je stoot die dure vaas om. Dat is alleen verzekerd als je een Allrisk inboedelverzekering hebt. Je hebt dan standaard een eigen risico van € 150,-. Kan de schade niet gerepareerd worden? Dan krijg je een vergoeding van de nieuwwaarde of de dagwaarde. Bekijk onze afschrijvingslijst om te zien welke afschrijving geldt voor een aantal voorbeelden van veelgebruikte spullen.

Check je polisvoorwaarden om precies te zien wat je vergoed krijgt voor de schade aan je huis of inboedel.

Wat moet je doen bij schade aan je huis of inboedel?

Veelgestelde vragen

Heb je schroei-, zeng- of smeltschade door een heet voorwerp? Bel dan (058) 234 56 00. Of meld het via MijnFBTO

Let op! Dit geldt niet voor schade aan apparaten door:

 • kortsluiting
 • doorbranden
 • oververhitting

Deze schade wordt niet vergoed.

Op het schadeaangifteformulier vul je in wat de schade is. We overleggen vervolgens met je hoe we de schade vaststellen. Soms kun je de schade laten zien. Bijvoorbeeld met nota's, bankafschriften of foto's. Soms schakelen we een onafhankelijke expert in. Hij bepaalt dan samen met jou hoeveel schade je hebt.

Ja, je bent verzekerd als je waterschade hebt door een lekkage of verstopping van een water- of afvoerleiding. Je bent dan verzekerd voor:

 • schade aan apparaten, sanitair en verwarmingsinstallaties die zijn aangesloten op deze leidingen
 • de kosten om de lekkage op te sporen. Daaronder valt ook eventueel breek- en herstelwerk in je woning.

Heb je schade door vorst? Dan ben je ook verzekerd voor reparatie aan leidingen, installaties en toestellen. Heb je schade door een lekkend waterbed of aquarium? Dan is dit ook verzekerd.

Doe aangifte bij de politie. En meld de diefstal binnen 3 dagen bij ons. We kunnen een expert langssturen om de schade te bepalen.