Naar inhoud

Je hebt glasschade

Heb je glasschade? Dat hoef je niet aan ons te melden. We hebben afspraken gemaakt met verschillende schadeherstelbedrijven. Maak met een van deze bedrijven een afspraak. Zij repareren jouw glasschade en geven de schade door aan ons. Een afspraak maken doe je heel makkelijk zelf.

Glasschade verzekering

Een voetbal door de ruit van je deur. Of dubbelglas dat lekt. Het kan zo maar gebeuren, glasschade. Met een glasverzekering kun je dan een vergoeding krijgen. Bij FBTO is dat de module Glas, die sluit je af met de opstalverzekering. Heb je de module Glas niet aanstaan op het moment dat er schade is? Dan krijg je helaas geen vergoeding.

Garantie van de leverancier

Is het glas waar schade aan is nog nieuw? Zit er nog garantie op bij de fabrikant of leverancier? Dan is het belangrijk dat je eerst aan de fabrikant of leverancier vraagt om de schade te betalen. Doen ze dit niet? Dan vergoeden wij de kosten.

Zo krijg je glasschade snel gerepareerd

  1. Je maakt een afspraak met een schadehersteller
    Je hoeft niet eerst contact op te nemen met FBTO. Glasschade regel je gemakkelijk zelf. Je kunt zelf een afspraak maken bij een schadehersteller waar wij een contract mee hebben. Op een moment dat jou uitkomt.
  2. Je raam of deur wordt gerepareerd
    Hoe lang het precies duurt voordat het glas weer gerepareerd wordt, is lastig te zeggen. Dat hangt af van hoeveel schade er precies is en hoe druk het is bij de schadehersteller. Je kunt dit altijd even navragen bij het maken van een afspraak.
  3. De rekening gaat naar FBTO
    Is de schade gerepareerd? Dan stuurt het schadeherstelbedrijf de rekening naar ons. Je hoeft dus zelf niets voor te schieten. En je hoeft geen rekening bij ons in te dienen. Wel zo makkelijk.

Wat krijg je vergoed?

Heb je een schade die wij vergoeden? Dan betalen we niet alleen de kosten van het nieuwe glas. We vergoeden ook:

  • De kosten om het nieuwe glas te plaatsen. Als het nodig is, vergoeden we ook de kosten om glaslatten in de grondverf te zetten.
  • Een eventuele tijdelijke oplossing. Bijvoorbeeld door een stuk glas over de breuk of het gat te lijmen.
  • Het opnieuw plaatsen van versieringen, letters of folie op het glas.

Eigen risico bij glasschade

Omdat je glasschade verzekert met een aanvullende module, betaal je geen eigen risico. Is de glasschade verzekerd? Dan betalen wij de kosten voor het repareren. Ook als je bij het afsluiten van je opstalverzekering hebt gekozen voor een eigen risico.

Veelgestelde vragen

Wij bepalen glasschade direct nadat de schade ontstond. Daarbij gebruiken wij ook de informatie wij van je hebben ontvangen. Wij kunnen de glasschade op 3 manieren bepalen:

  1. Wij bepalen de schade samen met jou.
  2. Een expert bepaalt de schade. Wij kiezen de expert.
  3. Wij kiezen een expert én jij kiest een expert.

Kies je voor een schadeherstelbedrijf waar wij afspraken mee hebben? Dan regelen wij de betaling. Je kunt zelf contact opnemen met een van de schadeherstelbedrijven met een contract. Zij herstellen de schade en sturen de factuur naar ons. Daar hoef je zelf dus niets voor te doen.

We snappen dat je graag kiest voor dubbelglas als de ramen toch vervangen moeten worden. En dat mag. Je krijgt alleen niet de volledige kosten vergoed. We vergoeden de kosten voor het herstellen van het enkelglas. De extra kosten voor het dubbelglas betaal je dus zelf.

Als je zelf het raam kapot maakt, bijvoorbeeld omdat je je sleutels kwijt bent, dan ben je niet verzekerd. Tenzij er sprake was van een noodsituatie. Bijvoorbeeld omdat iemand binnen bewusteloos is en dus de deur niet open kan doen. Of omdat je jezelf hebt buitengesloten en binnen vlam in de pan slaat.

Meer over glasschade

Wanneer ben je verzekerd voor glasschade? Hoe werkt dat precies? Bekijk onze blogs met slimme tips en handige informatie.