Glasschade: wat is wel en niet verzekerd?

Ja hoor, raak. Maar wel dwars door de ruit van de buurman. Bekijk hoe je verzekerd bent als je kind glasschade veroorzaakt.
10 april 2019

Kinderen. Ze rennen van hot naar her en zien weinig gevaren. Bas is 8. Hij wil later profvoetballer worden en oefent elke avond op straat. Dan gaat er wel eens iets mis. Zoals een bal door het raam van je buurman. Wat vergoedt je aansprakelijkheidsverzekering als je zoon glasschade veroorzaakt?

Vader Jeroen vertelt over de glasschade

"Bas kan goed voetballen voor zijn leeftijd. Het is leuk om hem ’s avonds met vriendjes te zien spelen." Maar soms kost Bas hem wat grijze haren. "Laatst kwam Bas thuis met een beteuterd gezicht. Hij had een bal door het raam van de buren getrapt. Geen twijfel mogelijk over wie de schuldige was. Nu lach ik erom, maar eerst was ik wel boos. Ik zag al een enorme rekening voor me."

Het keukenraam had flinke schade

Daar was de buurman natuurlijk niet blij mee. “Onze buurman woonde er nog maar een maand. We kenden hem niet zo goed. Eerst was hij boos. Hij begon meteen over aansprakelijkheid en verzekeringen. Daar wist ik nog weinig van, dus dat heb ik maar eens uitgezocht.” Jeroen belde met zijn verzekeraar en legde de situatie uit. Zij lieten snel een monteur komen.

Glasschade vergoed

De aansprakelijkheidsverzekering vergoedt dit soort ongelukjes. Of je ze nu zelf veroorzaakt, je kind of je huisdieren. Ook in het buitenland. Dus geen zorgen als je kind tijdens een sneeuwballengevecht op wintersport per ongeluk een sneeuwbal door het raam gooit. Jeroen: "De buurman hoefde zich dus geen zorgen te maken over de kosten. Ik had geen eigen risico, dus mijn verzekering dekte alle schade. En na een kopje koffie verdween zijn boosheid. Gelukkig maar! Bas kon weer opgelucht voetballen."

En je eigen glas dan?

Heeft iemand een bal door je eigen raam geschopt? Dan is hij of zij verantwoordelijk voor de kosten. Misschien heeft diegene ook een aansprakelijkheidsverzekering die de schade betaalt. Wil je ook verzekerd zijn als je bij jezelf glasschade veroorzaakt? Bekijk dan onze glasverzekering. Dat laat Jeroen zich geen 2 keer vertellen. "Bas heeft veel voetbalvriendjes, dus dat zie ik nog wel een keer misgaan", lacht hij.

Misschien vind je dit ook interessant...