Naar inhoud
glasschade veroorzaak verzekerd

Glasschade: wat is wel en niet verzekerd?

Ja hoor, raak. Maar wel dwars door het keukenraam. Bekijk hoe je verzekerd bent als je kind glasschade veroorzaakt.
10 april 2019
Kinderen. Ze rennen van hot naar her en zien weinig gevaren. Bas is 8. Hij wil later profvoetballer worden en oefent elke avond op straat. Dan gaat er wel eens iets mis. Zoals een bal door het keukenraam van de buurman, terwijl die net rustig van z'n lievelingsprogramma geniet. Dat wordt een duur grapje, denkt hij. Want wat vergoedt je aansprakelijkheidsverzekering eigenlijk als je zoon glasschade veroorzaakt?

Vader Jeroen vertelt over de glasschade

"Bas kan goed voetballen voor zijn leeftijd. Het is leuk om hem ’s avonds met vriendjes te zien spelen." Maar soms kost Bas hem wat grijze haren. "Laatst stond Bas voor mijn neus met een beteuterd gezicht. Hij had een bal door het keukenraam van de buurman getrapt. Geen twijfel mogelijk over wie de schuldige was dus. Nu lach ik erom, maar eerst was ik wel boos. Ik zag al een enorme rekening voor me."

Het raam had flinke schade

Jeroen was er natuurlijk absoluut niet blij mee. “We woonden er nog maar een maand en de buurman was natuurlijk niet blij. Ik ben meteen in de verzekeringen gedoken. Daar wist ik nog weinig van, dus dat heb ik maar eens uitgezocht.” Jeroen belde met zijn verzekeraar en legde de situatie uit. Zij lieten snel een monteur komen.

Glasschade vergoed

De aansprakelijkheidsverzekering vergoedt dit soort ongelukjes gelukkig wel. Of je ze nu zelf veroorzaakt, je kind of je huisdieren. Ook in het buitenland. Dus geen zorgen als je kind tijdens een sneeuwballengevecht op wintersport per ongeluk een sneeuwbal door het raam gooit. Jeroen: "Ik hoefde me dus helemaal geen zorgen te maken over de kosten. Ik had geen eigen risico, dus mijn verzekering dekte alle schade. Gelukkig maar! Bas kon weer opgelucht voetballen."

Altijd verzekerd bij glasschade

Wil je ook verzekerd zijn als je glasschade veroorzaakt? Bekijk dan onze glasverzekering. Dat laat Jeroen zich geen 2 keer vertellen. "Bas heeft veel voetbalvriendjes, dus dat zie ik nog wel een keer misgaan", lacht hij.

Misschien vind je dit ook interessant...