Naar inhoud

FBTO Autoverzekering tot 15 oktober 2018

Vanaf maandag 15 oktober 2018 heeft FBTO een nieuwe autoverzekering. Heb je voor 15 oktober 2018 je FBTO Autoverzekering afgesloten? Dan vind je hier alle informatie die voor jou belangrijk is.

Basisverzekering en aanvullende modules van de FBTO Autoverzekering

De FBTO Autoverzekering tot 15 oktober heeft 3 basisverzekeringen: WA, WA-Plus en WA-Casco. De aanvullende modules van deze autoverzekering zijn:

 • Ongevallen inzittendenverzekering
 • Schadeverzekering bestuurder
 • No-claimbeschermer
 • Pechhulp binnenland
 • Pechhulp buitenland
 • Eigen keuze herstelbedrijf
 • Verkeer (rechtsbijstandverzekering)

Wil je precies weten wat wel en niet verzekerd is met de autoverzekering die je nu hebt? Bekijk dan de polisvoorwaarden van de FBTO Autoverzekering tot 15 oktober 2018. Bekijk ook de informatiedocumenten die horen bij deze autoverzekering:

Groene kaart bij je autoverzekering

Heb je voor 15 oktober 2018 je FBTO Autoverzekering afgesloten? Dan heb je van ons een groene kaart per post gekregen. Je krijgt ieder jaar een nieuwe groene kaart van ons. Deze krijg je samen met de nieuwe nota als we je verzekering verlengen. Het is niet verplicht om altijd de originele groene kaart bij je hebben. Bekijk wanneer je de groene kaart wel en niet nodig hebt. Ben je je groene kaart kwijt? Vraag dan een nieuwe aan via MijnFBTO. Dat kan alleen als je auto verzekerd is bij FBTO. En je eerder een groene kaart van ons hebt gekregen.

Overstappen naar de nieuwe FBTO Autoverzekering

In de nieuwe FBTO Autoverzekering hebben we een aantal dingen aangepast. Let op! Heb je de FBTO Autoverzekering voor 15 oktober 2018 afgesloten? Dan gelden andere voorwaarden.

 • Kies naast aanvullende modules nu ook voor extra opties. Heb je de basisverzekering gekozen? Dan kun je die uitbreiden met extra opties. Kies bijvoorbeeld voor de extra optie Eigen risico of Eigen keuze herstelbedrijf. Lees meer over de extra opties van de FBTO Autoverzekering.
 • We hebben de naam van de module Ongevallen inzittendenverzekering aangepast. De module heet nu Ongevallen auto. We hebben de naam aangepast om verwarring met de module Inzittendenverzekering te voorkomen.
 • Tot 15 oktober 2018 kon je kiezen voor de module Schadeverzekering bestuurder. Bij de vernieuwde autoverzekering hebben we die module niet meer. Kies vanaf nu voor de nieuwe module Inzittendenverzekering. Daarmee verzeker je niet alleen jezelf, maar iedereen in je auto voor persoonlijke en materiële schade door een ongeval. Het maakt niet uit wie schuld heeft aan het ongeluk, FBTO vergoedt de schade zonder discussie met een tegenpartij. Lees meer over de nieuwe module Inzittendenverzekering.
 • Spullen in je auto zijn nu verzekerd tot maximaal € 250,- bij inbraak. Dat werd eerder niet vergoed.
 • Heb je schade in het buitenland? Dan wordt de borgsom nu vergoed tot maximaal € 50.000,- in plaats van € 25.000,-. En bij hulp in het buitenland geldt de maximale vergoeding van € 250,- niet meer. Alle kosten worden vergoed.

Wil je nu alvast overstappen naar de vernieuwde FBTO Autoverzekering? Dat kan. Bel ons op (058) 234 56 78. We zijn er op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur. En op zaterdag van 9.00 tot 16.30 uur.

Alle klanten krijgen in de toekomst de nieuwe FBTO Autoverzekering

Alle klanten krijgen in de toekomst de nieuwe FBTO Autoverzekering. Je krijgt de nieuwe verzekering automatisch op het moment dat we je autoverzekering verlengen. Wordt je verzekering verlengd op bijvoorbeeld 1 april? Dan krijg je 4 weken van tevoren een e-mail of brief met alle informatie over de nieuwe FBTO Autoverzekering. Wil je dan nog iets aanpassen? Dan heb je daar 4 weken de tijd voor. Als je vragen hebt of bijvoorbeeld nog iets wilt aanpassen, kun je altijd contact met FBTO opnemen.