Naar inhoud

Second opinion

Wil je een second opinion? Daar heb je met een FBTO Zorgverzekering en de module Zorg & Herstel recht op.  

Wat is het?

Met een second opinion laat je een door je arts gestelde diagnose of voorgestelde behandeling opnieuw beoordelen. Je arts kan hier ook zelf om vragen. Een 2e onafhankelijke arts voert de nieuwe beoordeling uit. Deze arts moet hetzelfde specialisme hebben of werkzaam zijn in hetzelfde vakgebied als de eerste arts.

Wat vergoedt de basisverzekering in 2019?

Zorgverlener met contract:

  • Restitutiepolis: 100% vergoeding
  • Naturapolis: 100% vergoeding

Zorgverlener zonder contract:

  • Restitutiepolis: 100% vergoeding van het wettelijke maximale tarief (WMG-tarief) of als dat er niet is 100% van het marktconforme tarief
  • Naturapolis: 75% vergoeding van het gemiddeld door ons gecontracteerd tarief

Wat vergoedt de module Zorg en herstel?

Vanuit de module Zorg en herstel heb je recht op vergoeding van een second opinion bij Royal Doctors. Wij vergoeden de kosten van een second opinion door Royal Doctors. De second opinion wordt uitgevoerd door een (internationale) specialist uit het netwerk van Royal Doctors. De beoordeling vindt plaats op basis van je bestaande medisch dossier. Je wordt niet fysiek door een specialist van Royal Doctors onderzocht. Je moet deze second opinion vooraf telefonisch aanvragen bij het FBTO Zorgteam op telefoonnummer 058 - 234 51 30.

Heb ik eigen risico?

Ja, je betaalt eigen risico. Wanneer je gebruikmaakt van de second opinion via Royal Doctors uit de aanvullende module, betaal je geen eigen risico.

Wat zijn de voorwaarden?

Bekijk de polisvoorwaarden van je basisverzekering (pdf) van FBTO en de Voorwaarden FBTO Aanvullende modules (pdf).