Naar inhoud

Cesartherapie

Heb je een chronische indicatie en ben je 18 jaar of ouder en heb je een FBTO Zorgverzekering? Dan heb je recht op een vergoeding voor Cesartherapie.

Wat is het?

Met Cesartherapie ga je klachten door een verkeerde lichaamshouding of fout bewegingspatroon aanpakken. Dat is voor iedereen weer anders. Het kan gaan om klachten door een aangeboren afwijking maar ook om klachten die ontstaan zijn door het beroep dat je hebt of de sport die je doet.

Wat wordt vergoed in 2019

Ben je 18 jaar of ouder, heb je een FBTO Zorgverzekering en heeft je behandelend fysiotherapeut beoordeeld dat je een chronische indicatie hebt? Dan heb je vanuit de basisverzekering recht op een vergoeding van Cesartherapie vanaf de 21e en daaropvolgende behandelingen (per aandoening) door een fysiotherapeut of door een oefentherapeut Cesar/Mensendieck.

Zorgverlener met contract:

  • Restitutiepolis: 100% vergoeding
  • Naturapolis: 100% vergoeding

Zorgverlener zonder contract:

  • Restitutiepolis: 100% vergoeding van het wettelijke maximale tarief (WMG-tarief) of als dat er niet is 100% van het marktconforme tarief
  • Naturapolis: 75% vergoeding van het gemiddeld door ons gecontracteerd tarief

Goed om te weten: ben je jonger dan 18 jaar en heb je een FBTO Zorgverzekering? Dan heb je recht op een vergoeding voor alle behandelingen door een fysiotherapeut of door een oefentherapeut Cesar/Mensendieck uit de FBTO Zorgverzekering.

Je krijgt vergoeding onder voorwaarden. Je kunt hierover meer lezen in de polisvoorwaarden van je basisverzekering (pdf).

Hoe weet ik of er sprake is van een chronische aandoening?

Je aandoening moet staan op de lijst Bijlage 1 bij artikel 2.6 van Besluitvorming zorgverzekering (pdf) die door de minister van VWS is vastgesteld. Op die lijst is voor een aantal aandoeningen ook een maximale behandelperiode opgenomen. De fysiotherapeut of oefentherapeut Cesar/Mensendieck kan je dit ook vertellen.

Waar kan ik naartoe?

Er is geen verwijzing nodig. Je mag zonder verwijzing contact opnemen met een zorgverlener.

Waar kan je terecht?

  • een fysiotherapeut
  • een oefentherapeut Cesar/Mensendieck
  • voor manuele lymfedrainage mag u ook naar een huidtherapeut 

Je vindt de gecontracteerde zorgverleners in onze FBTO Zorgzoeker.

Wat krijg ik vergoed uit de aanvullende module Spieren & Gewrichten?

Heb je een chronische indicatie, dan kun je je voor de 1e 20 behandelingen verzekeren met de module Spieren & Gewrichten. Met de module Spieren & Gewrichten krijg je vergoeding voor fysiotherapeutische behandelingen. Het gaat in alle gevallen om medisch noodzakelijke behandelingen. Je hebt recht op een vergoeding van maximaal € 200,- of € 350,- per verzekerde, per kalenderjaar. Je krijgt dan een vergoeding tot het gekozen bedrag. Let op! Onze aanvullende module Spieren & Gewrichten heeft een maximale vergoeding per kalenderjaar. Heb je dit jaar al eerder zorg gebruikt uit de module? Dan kan het zijn dat je het maximum bedrag, of een deel van het maximum bedrag hebt opgemaakt.

Wanneer kan ik deze module aanzetten?

De module Spieren & Gewrichten kies je tegelijk met de basisverzekering per 1 januari. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Heb ik eigen risico?

Je betaalt voor de 1e 20 behandelingen onder de basisverzekering een eigen risico. Voor behandelingen uit de aanvullende modules betaal je geen eigen risico.

Wat zijn de voorwaarden?

Bekijk de polisvoorwaarden van je basisverzekering (pdf) van FBTO en de Voorwaarden FBTO Aanvullende modules (pdf).