Je zorgverzekering opzeggen

We vinden het jammer dat je er over nadenkt om je FBTO Zorgverzekering op te zeggen. Wat je reden ook is, we zijn blij dat je destijds voor de FBTO Zorgverzekering hebt gekozen. Wie weet zien we je nog eens terug. Je vindt hier alle informatie over het opzeggen van je zorgverzekering.

Wil je een andere verzekering opzeggen? Lees meer over het opzeggen van je schadeverzekering of opzeggen van je levensverzekering.

Je FBTO Zorgverzekering gedurende het jaar opzeggen

Wil je de zorgverzekering gedurende het jaar opzeggen? Dat kan alleen bij actieve militaire dienst of overlijden. Bel ons dan op (058) 234 56 78. We helpen je graag verder. Let op: als gedetineerde moet je zelf aangeven dat je gedetineerd bent en daarom je verzekering moet stopzetten. Zodra je niet meer gedetineerd bent, moet je ook zelf de verzekering weer activeren.

Je verzekering opzeggen als je naar het buitenland verhuist

Vertrek je voor langere tijd naar het buitenland? Bijvoorbeeld om daar te wonen, werken of stage te lopen? Dan heb je in sommige gevallen alsnog recht op een Nederlandse zorgverzekering. Bekijk je situatie op de pagina over je zorgverzekering in het buitenland en je ziet direct welke regels voor jou gelden. Zo zorg je ervoor dat je ook in het buitenland alles goed geregeld hebt.

Je verzekering opzeggen als de voorwaarden wijzigen

Wanneer FBTO de premie of de voorwaarden in je nadeel wijzigen, dan mag je de verzekering tussentijds opzeggen. Doe dat voor de wijziging ingaat. Is de wijziging vanuit artikel 11 tot en met 14 van de Zorgverzekeringswet? Dan is het niet mogelijk om tussentijds op te zeggen. We laten het altijd weten als we de polisvoorwaarden wijzigen. Bel ons als je hier vragen over hebt op (058) 234 56 78.

Je zorgverzekering online aanpassen in MijnFBTO

Is opzeggen niet nodig en wil je alleen je verzekering aanpassen? De meeste aanpassingen kun je doorgeven via MijnFBTO. Zoals het aanpassen van je adres, of modules aan- en uitzetten. Het aan- en uitzetten van modules kan op het moment dat je je nieuwe zorgpremie krijgt vanaf half november tot en met 31 december. Lees meer over het aan- en uitzetten van modules.

Geef het overlijden van een verzekerde aan ons door

Gecondoleerd met je verlies. Wil je het overlijden van een verzekerde doorgeven? Dat regel je zo!

Overstappen naar een andere zorgverzekeraar

Als je overstapt naar een andere zorgverzekeraar, dan kun je de FBTO Zorgverzekering zelf opzeggen. Dit doe je via MijnFBTO.