Naar inhoud

Je zorgverzekering opzeggen

We vinden het jammer dat je er over nadenkt om je FBTO Zorgverzekering op te zeggen. Wat je reden ook is, we zijn blij dat je destijds voor de FBTO Zorgverzekering hebt gekozen. Wie weet zien we je nog eens terug. Je vindt hier alle informatie over het opzeggen van je zorgverzekering.

Wil je een andere verzekering opzeggen? Lees meer over het opzeggen van je schadeverzekering of opzeggen van je levensverzekering.

Opzeggen bij overstappen

Je kunt tot en met 31 december overstappen van zorgverzekering. Je oude zorgverzekering wordt dan automatisch opgezegd. Stap je pas na 31 december over? Dan kunnen we je zorgverzekering pas stoppen per 1 januari van het volgende jaar. Stopt je basisverzekering op 1 januari? Dan stoppen ook de aanvullende modules op deze datum.

Let op: sluit op tijd een nieuwe basisverzekering af. Doe dat voor 1 februari. Dan gaat de nieuwe verzekering per 1 januari in en ben je niet onverzekerd.

Gedurende het jaar opzeggen

Wil je de zorgverzekering gedurende het jaar opzeggen? Dat kan alleen bij actieve militaire dienst of overlijden. Bel ons dan op (058) 234 56 78. We helpen je graag verder. Let op: als gedetineerde moet je je detentieverklaring uploaden. We onderbreken je zorgverzekering vanaf de begindatum die op de detentieverklaring staat. Je betaalt geen premie, maar blijft wel ingeschreven bij FBTO. Ben je niet meer gedetineerd? Dan moet je zelf je zorgverzekering weer bij ons in laten gaan. Dat kan door het uploaden van je 'uit detentie' verklaring.

Verhuizen naar het buitenland

Vertrek je voor langere tijd naar het buitenland? Bijvoorbeeld om daar te wonen, werken of stage te lopen? Dan heb je in sommige gevallen alsnog recht op een Nederlandse zorgverzekering. Bekijk je situatie op de pagina over je zorgverzekering in het buitenland en je ziet direct welke regels voor jou gelden. Zo zorg je ervoor dat je ook in het buitenland alles goed geregeld hebt.

Opzeggen als de voorwaarden wijzigen

Wanneer FBTO de premie of de voorwaarden in je nadeel wijzigen, dan mag je de verzekering tussentijds opzeggen. Doe dat voor de wijziging ingaat. Is de wijziging vanuit artikel 11 tot en met 14 van de Zorgverzekeringswet? Dan is het niet mogelijk om tussentijds op te zeggen. We laten het altijd weten als we de polisvoorwaarden wijzigen. Bel ons als je hier vragen over hebt op (058) 234 56 78.

Zorgverzekering online aanpassen

Is opzeggen niet nodig en wil je alleen je verzekering aanpassen? De meeste aanpassingen kun je doorgeven via MijnFBTO. Zoals het aanpassen van je adres, of modules aan- en uitzetten. Het aan- en uitzetten van modules kan op het moment dat je je nieuwe zorgpremie krijgt vanaf half november tot en met 31 januari. Lees meer over het aan- en uitzetten van modules.

Overlijden doorgeven

Gecondoleerd met je verlies. Wil je het overlijden van een verzekerde doorgeven? We hebben dan onder andere je naam, je relatie met de overledene en het relatienummer nodig. Lees meer over het doorgeven van een overlijden van een verzekerde.