Naar inhoud

Je levensverzekering opzeggen

Jammer dat je er over nadenkt om je verzekering op te zeggen. Wat je reden ook is, we zijn blij dat je bij ons verzekerd was. Wie weet zien we je nog eens terug. Je vindt hier alle informatie over het opzeggen van je levensverzekering. Bijvoorbeeld je overlijdensrisicoverzekering, uitvaartverzekering of lijfrenteverzekering.  

Overlijdensrisicoverzekering opzeggen

Gebruik ons opzegformulier om je overlijdensrisicoverzekering op te zeggen. 

Is de verzekerde overleden? Gecondoleerd met je verlies. Lees meer over een overlijden melden.

Uitvaartverzekering opzeggen

Wil je je uitvaartverzekering opzeggen? Dan krijg je geen bedrag meer bij overlijden. Het opzeggen of stoppen van je uitvaartverzekering noemen wij ‘afkopen’. Voor het opzeggen van je uitvaartverzekering gebruik je het formulier Afkoop Uitvaartverzekering (pdf).

Is afkopen van je uitvaartverzekering mogelijk? Dan ontvang je van ons een bedrag: de afkoopwaarde van je verzekering. Hoeveel je krijgt staat op het afkoopwaardeoverzicht. Dit heb je gekregen bij de polis. We rekenen kosten voor het afkopen van je verzekering. Hoe hoog de kosten zijn hangt af van het moment dat je de verzekering afkoopt.

Soms is afkopen van je uitvaartverzekering niet mogelijk. Of moet een andere partij toestemming geven. Dat is mogelijk bij een faillissement, bewindvoering of beslaglegging. Neem in dat geval even contact met ons op.

Stoppen of premievrij maken?

Wil je de uitvaartverzekering wel houden, maar geen premie meer betalen? Dat kan ook. We noemen dit premievrij maken. Je krijgt dan nog wel een bedrag bij overlijden. De regels voor premievrij maken staan in de polisvoorwaarden. Wil je je uitvaartverzekering premie vrijmaken? Neem dan contact met ons op.

Lijfrenteverzekering opzeggen 

Wil je je lijfrenteverzekering opzeggen? Bel ons op (058) 234 56 78. We zijn er op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur.