Naar inhoud

Tweede arts online

Wil je graag de mening van een andere arts horen? Dan kun je een second opinion aanvragen. Vind je dat een stap te ver? Dan is de tweede arts online iets voor jou! Je legt je situatie uit aan een echte arts. En zij geven je dan persoonlijk antwoord. En daar hoef je niet eens je huis voor uit. Ook handig als je bijvoorbeeld al bij een arts bent geweest, maar nog vragen hebt.

Kies voor de module Zorg & Herstel

Met de aanvullende module Zorg & Herstel van de FBTO Zorgverzekering verzeker je je voor de kosten van de tweede arts online. De module Zorg & Herstel kies je tegelijk met deze 2 basisverzekeringen: FBTO Zorgverzekering Basis Plus en Basis Vrij. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Daarom kies je voor tweede arts online:

  • Online uitleg van een medisch specialist over je klacht of diagnose
  • Snel en makkelijk; binnen 3 werkdagen antwoord
  • Je krijgt een vergoeding voor de kosten als je de module Zorg & Herstel aan hebt staan

Wanneer kun je de tweede arts online gebruiken?

Er zijn verschillende momenten wanneer je de tweede arts online kunt gebruiken. Bijvoorbeeld:

  • Als je ergens last van hebt, maar nog niet naar een arts bent geweest.
  • Als je al een diagnose van de huisarts of specialist hebt en je wilt de mening van een andere arts weten.
  • Als je bijvoorbeeld al behandelingen hebt gehad en nog vragen hebt.

Deskundig antwoord van een medisch specialist

Via tweede arts online leg je je situatie uit aan een echte arts. En zij geven je persoonlijk een deskundige uitleg. Met deze uitleg kun je bijvoorbeeld weer naar je eigen arts of specialist. Je hebt geen verwijzing van de huisarts nodig. En je hoeft de deur ook niet uit, want je regelt het gewoon online.

Aanmelden voor tweede arts online

Wil je gebruik maken van tweede arts online? Neem dan contact op met het FBTO Zorgteam op telefoonnummer (058) 234 51 30. Het FBTO Zorgteam stuurt de aanvraag naar tweede arts online. Heb je de aanvullende module Zorg & Herstel aanstaan? Dan krijg je de kosten vergoed.