Naar inhoud

Online apotheek

Een online apotheek, dat klinkt makkelijk. En dat is het ook. Je hoeft niet meer in de rij bij de apotheek te staan. Je krijgt je medicijnen gewoon thuisbezorgd. Dat scheelt tijd en moeite. Heb je een FBTO Zorgverzekering? Dan kun je via online apotheek eFarma je medicijnen veilig en snel online bestellen. Kosteloos!

Online medicijnen bestellen

Je medicijnen bestellen vanuit je luie stoel. Dat kan via de online apotheek. FBTO werkt samen met eFarma en dat heeft verschillende voordelen:

  • eFarma is een officiële online apotheek
  • Bestel je medicijnen wanneer het jou uitkomt
  • Heb je herhaalrecepten? eFarma heeft een handige herhaalservice
  • eFarma vraagt altijd op tijd je herhaalmedicatie aan bij je eigen arts
  • Je krijgt je medicijnen gratis thuisbezorgd

Bestel je medicijnen zonder recept? Dan betaal je wel bezorgkosten. Kijk voor meer informatie op de website van eFarma.

Herhaalservice van apotheek eFarma

Ben je een lange tijd ziek? Of misschien wel chronisch ziek? En gebruik je daarvoor medicijnen? Dan sta je vaak met een herhaalrecept bij de apotheek om nieuwe medicijnen te halen. Met de herhaalservice van eFarma hoeft dat niet meer! Apotheek eFarma helpt je bij het gebruik en bestellen van je medicijnen:

  • eFarma vraagt het recept aan bij jouw arts
  • 14 dagen voordat je medicijnen op zijn, krijg je een bevestiging van een nieuwe bestelling van eFarma. Je kunt nu wijzigingen doorgeven voordat eFarma de nieuwe medicijnen bestelt
  • Je medicijnen worden gratis thuisbezorgd

Gebruik je meerdere medicijnen? Dan kan eFarma je medicijnen gelijkzetten. Dat betekent dat ze een bepaald aantal medicijnen leveren zodat je alles tegelijk op hebt. Op die manier heb je daarna op 1 moment al je medicijnen weer in huis. En hoef je je geen zorgen te maken dat je zonder komt te zitten.

Overstappen naar de online apotheek

Wil je gebruikmaken van de online apotheek? Dat kan! Meld je aan via de website van online apotheek eFarma. Je kunt gewoon ingeschreven blijven staan bij de apotheek waar je nu zit. Dat is handig voor als je bijvoorbeeld een keer met spoed medicijnen nodig hebt. Heb je je aangemeld bij eFarma? Dan hoef je nog maar 2 dingen te doen:

  1. Geef aan je huisarts door dat je ingeschreven staat bij apotheek eFarma
  2. Geef in 'Mijn eFarma' door wie je oude apotheek is. Zo kan eFarma contact met je andere apotheek opnemen voor bijvoorbeeld medicatie-overdracht.

Naast medicijnen kun je ook heel makkelijk de anticonceptiepil online bestellen. Pilonline is een onderdeel van eFarma.

Online apotheek betrouwbaar?

Voor je je medicijnen online gaat bestellen, wil je natuurlijk weten of dat wel helemaal veilig is. En dat is het. eFarma staat namelijk geregistreerd bij de overheid als betrouwbaar en mag ieder in Nederland goedgekeurd medicijn leveren.

Meer e-health en online zorgtools via FBTO

De online apotheek is 1 van de handige e-health toepassingen die je kunt gebruiken als je een FBTO Zorgverzekering hebt. Zo kun je bijvoorbeeld ook de Dokter op Zak app gebruiken om op ieder moment je medische probleem voor te leggen aan een arts. Of online een EHBO-cursus volgen via het Rode Kruis.. En als een van de online zorgtools hebben we SkinVision: een app waarmee je binnen 30 seconden plekjes op je huid checkt. SkinVision is voor iedereen met de module Zorg in het buitenland. Klinkt interessant? Op de pagina over e-health en online zorgtools lees je precies waar je gebruik van kunt maken.

Veelgestelde vragen

Maak je gebruik van de herhaalservice van de online apotheek? Dan krijg je 14 dagen voor je medicijnen op zijn een bestelbevestiging van de online apotheek.

Heb je een recept? Dan krijg je de medicijnen gratis bij je thuis bezorgd. Bestel je zonder recept? Dan betaal je wel bezorgkosten.

In principe is dat hetzelfde als bij de apotheek op de hoek. De online apotheek kan alle medicijnen leveren die in Nederland verkrijgbaar zijn voor openbare apotheken.

Dat kan. Je vindt alle betaalmethoden die de online apotheek accepteert op hun website.

Meer lezen over e-health

Een online apotheek, dokter in je broekzak of een EHBO-cursus thuis op de bak. Er zijn veel voorbeelden en voordélen van e-health. Meer lezen? Bekijk onze blogs eens.