Naar inhoud
Trainende man met telefoon in zijn hand

”Ik doe aan online fysio met een app”

Tycho heeft last van lage rugpijn. Hij bezoekt niet alleen de fysiotherapeut, maar doet ook oefeningen met de fysio app.
21 december 2023
Lage rugpijn. Een vervelende kwaal waar 4 op de 5 Nederlanders wel eens last van heeft. Soms kan het langer aanhouden. Meestal zijn de spieren, banden of gewrichten ‘uit vorm’ en moeten ze opnieuw getraind worden. Zelfs bij erge pijn is er meestal geen sprake van een ziekte of blijvende schade. Tycho kent die klachten ook. En via zijn zorgverzekering vond hij de ideale oplossing: de FBTO Online Fysio app.

Tycho: “Mijn werk doe ik digitaal, ik zit veel achter de laptop. Toen ik last van mijn onderrug kreeg, gaf ik dus direct het vele zitten de schuld. Ik kocht een nieuwe bureaustoel, maar het probleem ging niet over. Ik doe bijna alles online. Daarom ging ik ook eerst online op zoek naar tips, zonder te bellen met een fysiotherapeut.”

Elk uur een wekker

“De tips die ik online vond spraken redelijk voor zich. Ik moet een stoel gebruiken die goede steun geeft aan mijn rug en een bureau op de juiste hoogte. Dat heb ik nu. Ik moet ook opletten dat ik regelmatig wandel en van houding wissel. Ik zet nu in mijn telefoon elk uur een wekker om even te wandelen. Daarnaast ben ik 2 keer per week gaan zwemmen. Als je veel zit, is het goed om daar een sportieve activiteit tegenover te zetten. Bovendien kun je jezelf met zwemmen moeilijk blesseren”.

Handig, die online fysiotherapie

“Mijn klachten werden minder, maar gingen nog niet weg. Ik heb een zorgverzekering met een aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Maar daar wil ik pas gebruik van maken als ik zelf alles geprobeerd heb om van de klachten af te komen. Op de website zag ik de FBTO Online Fysio app om zelf oefeningen te doen. Omdat de app van mijn zorgverzekeraar is, vertrouw ik er op dat het goede oefeningen zijn. En dat is ook zo! Na een paar weken oefeningen is mijn rugpijn bijna helemaal weg. Alleen na een heel lange werkdag wil de rug nog een beetje zeuren”.

Vergoeding online fysio

Je kunt de FBTO Online Fysio app gebruiken als je een FBTO Zorgverzekering hebt. Handig, want je betaalt geen vergoeding voor de oefeningen. Zo kun je later in het jaar nog eens naar de fysiotherapeut als je de module Spieren & Gewrichten hebt.

Goed om te weten: Je betaalt wél een vergoeding als je wilt videobellen met een fysiotherapeut van FysioExpert. De module Spieren & Gewrichten vergoedt je videoconsult. Heb je de module niet aanstaan of heb je de maximale vergoeding al bereikt? Dan betaal je € 40,-.

Download de online fysio app in de appstore

Heb je last van lage rugpijn? Check dan of online fysiotherapie iets voor jou is. Download de FBTO Online Fysio app via de appstore van je telefoon. De oefeningen zijn voor de meest voorkomende klachten waarvoor we in Nederland naar de fysiotherapeut gaan: schouder- en armklachten, bekkenpijn bij zwangerschap, enkelklachten, nekpijn en lage rugpijn.

Misschien vind je dit ook interessant...