Naar inhoud

E-health in de zorg

Online zorg wordt steeds vaker gebruikt, e-health wordt het ook wel genoemd. E-health is handig, want je gebruikt het op het moment dat het jou goed uitkomt. Of dat nou ’s ochtends vroeg of midden in de nacht is. En je hoeft er de deur niet voor uit. Het enige dat je nodig hebt is een computer, tablet of smartphone met een internetverbinding.

Wat is e-health?

De naam zegt het eigenlijk al: e-health staat voor elektronische gezondheid. Dit betekent dat je technologie gebruikt om je gezondheid te verbeteren of te ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan een horloge dat je hartslag, slaapritme en bloeddruk bijhoudt. Of het online doorgeven van testresultaten door je huisarts. Ontzettend handig! Geen wonder dus, dat e-health in de zorg steeds vaker voorkomt.

E-health met de FBTO Zorgverzekering

Heb je een FBTO Zorgverzekering? Dan zijn er verschillende e-health toepassingen en apps waar je gebruik van kunt maken. En dat kost je niets extra’s!

Wij bieden je deze soorten E-health

Online Zorgtools

Ben je op zoek naar meer online zorg? Zoals makkelijk en snel antwoord op je medische vragen met Dokter op Zak? Of online fysiotherapie met de FBTO Online Fysio app? Check dan ook onze online zorgtools.

Veelgestelde vragen

Nee hoor. Dat hangt helemaal af van de online zorg die je kiest of nodig hebt. De online apotheek kun je bijvoorbeeld gewoon gebruiken via de website. Net als de online EHBO-cursus van het Rode Kruis.

Dat ligt eraan waar je gebruik van wilt maken. Online logopedie van TinyEYE is bijvoorbeeld beschikbaar voor iedereen met een basisverzekering van de FBTO Zorgverzekering. Maar bijvoorbeeld de online EHBO-cursus van het Rode Kruis krijg je alleen vergoed met de module Zorg & Herstel. Wil je weten of je een aanvullende module nodig hebt voor de e-health die je wilt gebruiken? Klik op de e-health oplossing van je keuze en lees meer.

Nee, niet alles is vergoed. Op de pagina over e-health staat precies welke vormen van online zorg FBTO aanbiedt en waarvoor je wel of niet een vergoeding krijgt.

Een voorbeeld van online zorg is online logopedie van TinyEYE. Met TinyEYE krijg je bijvoorbeeld online logopedie van een ervaren logopedist. Je ziet de logopedist in beeld en kunt met elkaar praten. Maar ook de online apotheek is een voorbeeld van e-health. Daarbij kun je gemakkelijk vanuit huis je medicijnen bestellen en thuis laten bezorgen.