Naar inhoud

E-health in de zorg

Online zorg wordt steeds vaker gebruikt, e-health wordt het ook wel genoemd. E-health is handig, want je gebruikt het op het moment dat het jou goed uitkomt. Of dat nou ’s ochtends vroeg of midden in de nacht is. En je hoeft er de deur niet voor uit. Het enige dat je nodig hebt is een computer, tablet of smartphone met een internetverbinding.

Wat is e-health?

De naam zegt het eigenlijk al: e-health staat voor elektronische gezondheid. Dit betekent dat je technologie gebruikt om je gezondheid te verbeteren of te ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan een horloge dat je hartslag, slaapritme en bloeddruk bijhoudt. Of het online doorgeven van testresultaten door je huisarts. Ontzettend handig! Geen wonder dus, dat e-health in de zorg steeds vaker voorkomt.

E-health met de FBTO Zorgverzekering

Heb je een FBTO Zorgverzekering? Dan zijn er verschillende e-health toepassingen en apps waar je gebruik van kunt maken. En dat kost je niets extra’s!

Wij bieden je deze soorten E-health

Veelgestelde vragen

Nee hoor. Dat hangt helemaal af van de online zorg die je kiest of nodig hebt. De online apotheek kun je bijvoorbeeld gewoon gebruiken via de website. Net als de online EHBO-cursus van het Rode Kruis.

Dat ligt eraan waar je gebruik van wilt maken. De Dokter op Zak app is bijvoorbeeld beschikbaar voor iedereen met de basisverzekering van de FBTO Zorgverzekering. Net als online logopedie. Maar de online EHBO-cursus van het Rode Kruis krijg je alleen vergoed met de module Zorg & Herstel.

Nee, niet alles is vergoed. Op de pagina over e-health staat precies welke vormen van online zorg FBTO aanbiedt en waarvoor je wel of niet een vergoeding krijgt.

Een voorbeeld van online zorg is de Dokter op Zak app. Hierin kun je bijvoorbeeld een foto of beschrijving van je medische probleem versturen naar een arts. Maar ook het online patiëntendossier is een voorbeeld van e-health. Of denk eens aan de online apotheek. Daarbij je gemakkelijk vanuit huis je medicijnen kunt bestellen en thuis laten bezorgen.