Naar inhoud
Vrouw zit op bank in woonkamer

Contract met ziekenhuizen

Heb je een FBTO Zorgverzekering? Of denk je erover na om over te stappen naar FBTO? En ben je benieuwd welke ziekenhuizen je in 2023 én 2024 kunt bezoeken? Lees dan snel verder.
14 november 2023

Een ziekenhuisbezoek. Daar zit je liever niet op te wachten. Maar tijdens het kiezen van je zorgverzekering is het natuurlijk fijn om te weten dat je bij een ongelukje niet voor financiële verrassingen komt te staan. In 2023 kan je naar alle ziekenhuizen met de FBTO Zorgverzekering. Voor 2024 zijn we nog druk in onderhandeling met de ziekenhuizen.

Je kunt in 2023 naar elk ziekenhuis

Met de FBTO Zorgverzekering krijg je 100% vergoed als je in 2023 naar het ziekenhuis moet. Je betaalt wel eigen risico. Het maakt niet uit welke van de ziekenhuizen in Nederland je bezoekt. Dit geldt voor hoofd- en nevenvestigingen. Ook maakt het niet uit of je nou kiest voor een naturapolis (FBTO Basis of Basis Plus) of een combinatiepolis (FBTO Basis Vrij).

Voor 2024 zijn we nog in onderhandeling

Op dit moment zitten we nog aan de onderhandelingstafel met de zorgverleners in heel Nederland. Net als afgelopen jaren willen we natuurlijk weer met alle ziekenhuizen samenwerken. Wil je weten of jouw ziekenhuis is aangesloten in 2024? Meld je dan aan voor de contractmelder. Je krijgt dan bericht zodra we nieuws hebben over de onderhandelingen met jouw ziekenhuis.

Wat als FBTO geen contract heeft met een ziekenhuis?

Met sommige ziekenhuizen zijn de onderhandelingen over de prijsafspraken al rond. Maar op dit moment is FBTO nog in gesprek met een veel ziekenhuizen. Heeft jouw ziekenhuis in 2023 geen contract met FBTO? Dan kan het zijn dat je een lagere of helemaal geen vergoeding krijgt. 

Naturapolis en contracten

Hoe zit het eigenlijk precies, met die contracten? Nou, zo: contracten zijn belangrijk wanneer je kiest voor FBTO Basis of Basis Plus, een naturapolis dus. Je krijgt dan 100% vergoed bij zorgverleners mét een contract. Heeft je zorgverlener geen contract met FBTO? Dan krijg je met FBTO Basis tot maximaal 65% vergoed van het gemiddelde gecontracteerde tarief. Met FBTO Plus is dat 75% van het gemiddelde gecontracteerde tarief. 

Combinatiepolis en contracten

Kies je voor FBTO Basis Vrij, onze combinatiepolis? Dan maakt het al niet uit naar welk ziekenhuis je gaat. Je krijgt – net als bij FBTO Basis en Basis Plus – 100% vergoed (je betaalt wel eigen risico). Meer informatie over onze basisverzekeringen? Vergelijk onze combinatie- en naturapolissen.

Welke zorgverleners zijn gecontracteerd?

Of je nu kiest voor Basis, Basis Plus of Basis Vrij: bij FBTO heb je altijd zorg bij jou in de buurt. Van Alkmaar tot Heerlen en Zwaagwesteinde! Gebruik voor het vinden van jouw zorgverlener de FBTO Zorgzoeker. Je vindt hier niet alleen de dichtstbijzijnde zorgverleners. Ook zie je direct of FBTO een contract met ze heeft. Gaat het om een ziekenhuis? En zijn we nog in onderhandeling? Meld je dan aan voor de contractmelder. Je krijgt dan bericht zodra we nieuws hebben over de onderhandelingen met jouw ziekenhuis.

Wil je weten hoeveel de FBTO Zorgverzekering in jouw situatie precies kost? Bereken je premie, dat kost je maar 2 minuten!

Misschien vind je dit ook interessant...