Naar inhoud
Vrouw zit op bank in woonkamer

Contract met ziekenhuizen

Heb je een FBTO Zorgverzekering? Of denk je erover na om over te stappen naar FBTO? En ben je benieuwd welke ziekenhuizen je in 2024 kunt bezoeken? Lees dan snel verder.
19 december 2023

Een ziekenhuisbezoek. Daar zit je liever niet op te wachten. Maar tijdens het kiezen van je zorgverzekering is het natuurlijk fijn om te weten dat je bij een ongelukje niet voor financiële verrassingen komt te staan. Goed nieuws: in 2024 kun je naar alle ziekenhuizen met de FBTO Zorgverzekering.

Je kunt in 2024 naar elk ziekenhuis

Met de FBTO Zorgverzekering krijg je 100% vergoed als je in 2024 naar het ziekenhuis moet. Net als in 2023. Je betaalt wel eigen risico. Het maakt niet uit welke van de ziekenhuizen in Nederland je bezoekt. Dit geldt voor hoofd- en nevenvestigingen. Ook maakt het niet uit of je nou kiest voor een naturapolis (FBTO Basis of Basis Plus) of een combinatiepolis (FBTO Basis Vrij).

Wat als FBTO geen contract heeft met een ziekenhuis?

Met veel ziekenhuizen zijn de onderhandelingen over de prijsafspraken al rond. Maar met sommige ziekenhuizen is FBTO op dit moment nog in gesprek. Heeft jouw ziekenhuis in 2024 geen contract met FBTO? Dan krijg je vanuit de basisverzekering alsnog 100% vergoed. Je betaalt wel eigen risico.

Naturapolis en contracten

Hoe zit het eigenlijk precies, met die contracten? Nou, zo: contracten zijn belangrijk wanneer je kiest voor FBTO Basis of Basis Plus, een naturapolis dus. Je krijgt dan 100% vergoed bij zorgverleners mét een contract. Heeft je zorgverlener in 2024 geen contract met FBTO? En gaat het niet om een ziekenhuis? Dan krijg je met FBTO Basis tot maximaal 65% vergoed van het gemiddelde gecontracteerde tarief. Met FBTO Plus is dat 75% van het gemiddelde gecontracteerde tarief. 

Combinatiepolis en contracten

Kies je voor FBTO Basis Vrij, onze combinatiepolis? Dan maakt het al niet uit naar welk ziekenhuis je gaat. Je krijgt – net als bij FBTO Basis en Basis Plus – 100% vergoed (je betaalt wel eigen risico). Meer informatie over onze basisverzekeringen? Vergelijk onze combinatie- en naturapolissen.

Welke zorgverleners zijn gecontracteerd?

Of je nu kiest voor Basis, Basis Plus of Basis Vrij: bij FBTO heb je altijd zorg bij jou in de buurt. Van Alkmaar tot Heerlen en Zwaagwesteinde! Gebruik voor het vinden van jouw zorgverlener de FBTO Zorgzoeker. Je vindt hier niet alleen de dichtstbijzijnde zorgverleners. Ook zie je direct of FBTO een contract met ze heeft.

Wil je weten hoeveel de FBTO Zorgverzekering in jouw situatie precies kost? Bereken je premie, dat kost je maar 2 minuten!

Misschien vind je dit ook interessant...