Naar inhoud
een man met grote glimlach is aan het hardlopen

Welkom bij alle ziekenhuizen met FBTO

Bezig met het kiezen van je zorgverzekering? En ben je benieuwd welke ziekenhuizen je in 2023 kunt bezoeken? Lees dan snel verder.
28 december 2022

Een ziekenhuisbezoek. Daar zit je liever niet op te wachten. Maar tijdens het kiezen van je zorgverzekering is het natuurlijk fijn om te weten dat je bij een ongelukje niet voor financiële verrassingen komt te staan. Daarom hebben we goed nieuws: je kunt in 2023 bij alle ziekenhuizen terecht. Je bent welkom met de FBTO Zorgverzekering

Je kunt naar elk ziekenhuis

Met de FBTO Zorgverzekering krijg je 100% vergoed als je in 2023 naar het ziekenhuis moet. Je betaalt wel eigen risico. Het maakt niet uit welke van de ziekenhuizen in Nederland je bezoekt. Dit geldt voor hoofd- en nevenvestigingen. Ook maakt het niet uit of je nou kiest voor een naturapolis (FBTO Basis of Basis Plus) of een combinatiepolis (FBTO Basis Vrij). Wel zo fijn om te weten tijdens het kiezen van je zorgverzekering.

Wat als FBTO geen contract heeft met een ziekenhuis?

Met de meeste ziekenhuizen zijn de onderhandelingen over de prijsafspraken al rond. Maar op dit moment is FBTO nog in gesprek met een paar ziekenhuizen. Heeft jouw ziekenhuis in 2023 geen contract met FBTO? Geen zorgen. Ook dan krijg je gewoon 100% vergoed (je betaalt wel eigen risico). 

Naturapolis en contracten

Hoe zit het eigenlijk precies, met die contracten? Nou, zo: contracten zijn belangrijk wanneer je kiest voor FBTO Basis of Basis Plus, een naturapolis dus. Je krijgt dan 100% vergoed bij zorgverleners mét een contract. Heeft je zorgverlener geen contract met FBTO? Dan krijg je met FBTO Basis tot maximaal 65% vergoed van het gemiddelde gecontracteerde tarief. Met FBTO Plus is dat 75% van het gemiddelde gecontracteerde tarief. Met het ziekenhuis maken we een uitzondering: je krijgt 100% vergoed (je betaalt wel eigen risico). Ook als je ziekenhuis geen contract heeft. 

Combinatiepolis en contracten

Kies je voor FBTO Basis Vrij, onze combinatiepolis? Dan maakt het al niet uit naar welk ziekenhuis je gaat. Je krijgt – net als bij FBTO Basis en Basis Plus – 100% vergoed (je betaalt wel eigen risico). Meer informatie over onze basisverzekeringen? Vergelijk onze combinatie- en naturapolissen.

Welke zorgverleners zijn gecontracteerd?

Of je nu kiest voor Basis, Basis Plus of Basis Vrij: bij FBTO heb je altijd zorg bij jou in de buurt. Van Alkmaar tot Heerlen en Zwaagwesteinde! Gebruik voor het vinden van jouw zorgverlener de FBTO Zorgzoeker. Je vindt hier niet alleen de dichtstbijzijnde zorgverleners. Maar je ziet ook zie je direct of FBTO een contract met ze heeft.

In 2023 betaal je voor de zorgverzekering Basis € 126,95 per maand. Met € 500,- vrijwillig eigen risico is dat € 106,95. Wil je weten hoeveel de FBTO Zorgverzekering in jouw situatie precies kost? Bereken je premie, dat kost je slechts maar 2 minuten!

Misschien vind je dit ook interessant...