Naar inhoud

Heb je schade? App je schade!

Heb je autoschade? Dan kies je bij FBTO zelf hoe je dat meldt. Dat kan bijvoorbeeld via de telefoon of per mail. Maar je kunt je schade nu ook melden via WhatsApp! Je appt direct met onze medewerkers en zij handelen je schade snel af.

Geef via WhatsApp geen gegevens door die iets zeggen over je gezondheid of over de gezondheid van een verzekerde. Is er sprake van letsel? Bel ons dan op (058) 234 56 78. Lees meer over contact via WhatsApp.

Hoe werkt schade melden via WhatsApp?

Schade melden via WhatsApp doe je zo:

  1. Maak 3 goede foto’s van de schade. App de foto’s naar 06 82 56 03 97.
    Let op! Is er bij de schade een andere partij betrokken? Maak dan ook foto’s van het ingevulde schadeformulier. Of vul het digitale schadeformulier in.
  2. App ons ook je naam en polisnummer. Heb je je polisnummer niet bij de hand? Met een paar simpele vragen kunnen wij ook je polisnummer opzoeken.
  3. Je kunt ons appen op werkdagen tussen 8.00 en 21.00 uur. En op zaterdag tussen 9.00 en 16.30 uur. We reageren zo snel mogelijk. Meestal binnen 5 minuten! App je buiten onze openingstijden? Dan reageren we de volgende werkdag. Let op! Bel de FBTO Alarmcentrale als het om een spoedgeval gaat. De FBTO Alarmcentrale is dag en nacht bereikbaar op +31 (58) 234 56 50. Ook in het buitenland.

Sla onze nummers op in je contacten! Dan heb je ze altijd bij de hand.

Maak goede foto’s van de schade

Om je schade zo snel mogelijk af te handelen hebben we goede foto’s nodig:

  1. Maak 1 foto van de auto met kenteken.
  2. Maak 1 foto van de omgeving waar de schade is ontstaan.
  3. Maak 1 of meer foto’s van de schade aan de auto

Gebruik het digitale schadeformulier

Heb je schade waar een ander persoon of voertuig bij betrokken is? Dan heb je altijd een schadeformulier nodig. Deze kun je met de andere partij digitaal invullen. Gebruik daarvoor de app Mobiel Schademelden. Dit is een app die gemaakt is door het Verbond van Verzekeraars in samenwerking met de politie. FBTO is aangesloten bij dit verbond en daarom kun je de app gebruiken.

App ons een foto van je papieren schadeformulier

Het papieren schadeformulier blijft gewoon geldig. Deze kun je ook nog steeds invullen. Maak er een foto van als handtekeningen van beide partijen erop staan. Ook dan kun je dit weer naar ons appen. Jij kiest!