Naar inhoud

Is je auto gestolen? Doe direct aangifte

Een gestolen auto is natuurlijk ontzettend vervelend. Op deze pagina vertellen we je precies wat je moet doen bij autodiefstal. Loop de stappen goed door, dan kunnen we je het snelst en het beste helpen.

Stap 1: bel de politie

Bel direct de politie als je auto is gestolen, dit kan op (0900) 88 44. Betrap je de dief op heterdaad? Bel dan altijd direct 112.

Stap 2: geef de diefstal door aan het VbV

Heb je aangifte bij de politie gedaan? Geef dan ook de diefstal door aan het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV). Het VbV probeert je auto zo snel mogelijk terug te vinden. Je kunt de diefstal op 2 manieren melden:

  1. Online via isgestolen.nl
  2. Telefonisch via (055) 741 00 01. Dat kan iedere dag tussen 7.00 en 23.00 uur.

Stap 3: meld de diefstal bij FBTO

Neem contact met ons op om de diefstal door te geven. Dit gaat het snelst door schade te melden via MijnFBTO. Toch liever een medewerker spreken? Dan kun je hier contact opnemen met ons. 

Let op: is je auto teruggevonden? Laat het ons weten!

Verzekerd bij diefstal

Is je auto binnen 3 jaar na aankoop gestolen? En heb je een WA-Plus of een WA-Casco verzekering? Dan krijg je na 20 dagen het bedrag terug dat je voor de auto betaalde. Dat noemen we aanschafwaarde¬vergoeding. Goed om te weten: de auto mag niet duurder zijn geweest dan € 50.000,-. Het maakt niet uit of je een nieuwe of tweedehands auto hebt.

Heb je een WA-verzekering ? Dan ben je niet verzekerd voor diefstal van je auto en krijg je dus geen vergoeding. Weet je niet welke FBTO Autoverzekering je precies hebt? Je vindt het makkelijk terug in MijnFBTO.

De auto van Hugo is gestolen...

Bekijk de video hoe FBTO dit heeft opgelost.