Naar inhoud
autoschade whatsapp

Autoschade via WhatsApp melden? Zo gepiept

Autoschade? Welkom in de wereld van WhatsApp! Lees hoe Bram en Jaquinta in een paar appjes hun schade geregeld hadden.
24 juni 2019
Makkelijk en snel etentjes plannen, bijkletsen, familiefoto’s delen en lachen om filmpjes zijn niet de enige voordelen van WhatsApp. Je kunt zelfs autoschade via WhatsApp melden. Bram en Jaquinta whatsappten hun schade naar FBTO waar zij hun autoverzekering hebben. Ze delen hun ervaring.

“In een paar appjes was het geregeld”

Bram ging een weekendje naar Parijs. Toen hij weer terug was zag hij de schade aan zijn auto: “Er zat een dikke kras boven mijn linker achterwiel. Hij liep helemaal door tot aan mijn achterdeur.” De dader was onbekend. Bram koos ervoor om de autoschade via WhatsApp te melden. “Ik dacht: even uitproberen. Het voordeel was dat ik gelijk de foto’s van de schade kon meesturen. Al na een paar appjes was alles geregeld en kon ik m’n auto naar de garage brengen.”

Extra tijd door autoschade via WhatsApp

Jaquinta had net geparkeerd bij de supermarkt toen er iemand met een volle boodschappenkar tegen haar achterlicht botste. “Ik schrok op. Ik zat nog in de auto mijn lippen te stiften. Nou, ik kan je vertellen: m’n gezicht was net zo rood als mijn mooie Coopertje.”
“Op zo’n moment lijkt alles tegelijk te komen. Ik wilde de vrouw met de boodschappenkar spreken, de schade melden en mijn ouders bellen. Door het melden van autoschade via WhatsApp won ik tijd. Ik maakte eerst een paar foto’s, verstuurde die en sprak daarna met de vrouw. Na het gesprek en het uitwisselen van onze contactgegevens keek ik weer naar m’n WhatsApp. Ik beantwoordde de vragen en belde tussen het appen door mijn ouders. Voor mij een ideale oplossing.”

Autoschade whatsappen vanuit het buitenland

Bram en Jaquinta appten FBTO in Nederland. Whatsappen vanuit het buitenland kan ook handig zijn. Vooral in de landen waar het bellen net even wat duurder is. Maak vast foto’s van de schade en je nummerbord zodat de verzekeraar je snel verder kan helpen. Lees ook waar je verder op moet letten als je autoschade whatsappt.

Vóórdat je tijd hebt voor je telefoon

Ook al besteden we elke dag heel wat uren aan onze telefoon, het is niet het eerste waar je aan moet denken bij schade. Je hoogste prioriteit is altijd dat iedereen veilig is. Bij een botsing met een boodschappenkar hoef je je daar waarschijnlijk weinig zorgen over te maken. Maar hoe zit dat bij een botsing met een andere auto? Lees onze tips over wat je moet doen bij een aanrijding.

Sla onze nummers op in je contacten

Dan heb je ze altijd bij de hand:

Misschien vind je dit ook interessant...