Naar inhoud

Autoverzekering online afsluiten

Onze autoverzekering stel je zelf samen. Vul je basisverzekering aan met wat jij wilt. Bijvoorbeeld dat je schade kunt laten repareren door de schadeherstellers van FBTO.

  • Of kies je vertrouwde garage met de module Eigen keuze herstelbedrijf
  • Onze alarmcentrale staat 24/7 voor je klaar
  • Ook voor je inzittenden kun je het goed regelen

Autoverzekering afsluiten? Kies je basisdekking

We hebben 3 basis autoverzekeringen. Je hebt minimaal de WA verzekering nodig. Dat is wettelijk verplicht. Hulp nodig bij kiezen? Vergelijk onze autoverzekeringen.

Kies extra opties bij je basisverzekering

Vul je basis autoverzekering aan met extra opties. Kies bijvoorbeeld een eigen risico. Maar ook wie je schade herstelt.

Eigen risico

Kies je eigen risico en krijg korting op je premie. Hoger eigen risico? Meer korting. Bij schade betaal je de eerste kosten zelf. Wij de rest.
Meer over het eigen risico

Aanschafwaarde­regeling

Is je auto total loss of gestolen? Dan krijg je met de aanschafwaarderegeling het aankoopbedrag van je auto terug. Meer over de aanschafwaarderegeling

Eigen keuze herstelbedrijf

Liever naar je eigen garage? Of zelf je garage kiezen? Met de optie Eigen keuze herstel­bedrijf kan dat. Wij vergoeden het hele schadebedrag. Meer over Eigen keuze herstelbedrijf

Schadeherstellers FBTO

Laat je auto repareren door de schade­herstellers waar wij mee samenwerken. Je  kunt terecht bij de beste garages in Nederland. Meer over Schadeherstellers FBTO

Breid je autoverzekering uit

Met de basis autoverzekering ben je voor veel verzekerd. Maar niet voor alles. Kies met de aanvullende modules wat je meer wilt verzekeren.

Veelgestelde vragen

We hebben geen bonus-malus tabel of no-claimkorting meer. Maar we houden wel je schadevrije jaren bij. Want zo werkt het nog steeds: hoe meer schadevrije jaren, hoe lager je premie. Dit hebben we gedaan omdat bonus-malus heel erg ingewikkeld is. De tabel heeft allemaal  verschillende treden, kortingen- en toeslagenpercentages. En bij elke verzekeraar werkt het weer anders. En ga je naar een andere verzekeraar? Dan betaal je meestal een hogere premie. Want je kunt vaak niet alle schadevrije jaren meenemen.

Snap jij het nog…? De regeling is vaak onduidelijk. En daarnaast kregen sommige klanten te veel korting en andere te weinig. Niet iedereen betaalde daardoor de juiste premie. Daarom heeft FBTO afscheid genomen van de bonus-malusregeling.

Accessoires zijn standaard meeverzekerd op de autoverzekering met een WA-Plus of WA-Cascoverzekering

Met accessoires bedoelen we alles wat er op of aan de auto gemonteerd was. Dit zat er nog niet op of aan toen de auto nieuw van de dealer kwam. Heb je accessoires die volgens de wet niet mogen? Zoals een radardetector? Dan betalen we niet als hieraan schade ontstaat.

Je bent alleen verzekerd voor ruitschade met een WA-Plus of WA-Casco autoverzekering. Bijvoorbeeld als je een sterretje in de voorruit hebt. Maar ook als de ruit helemaal moet worden vervangen. Wij werken samen met professionele autoruitspecialisten in heel Nederland. Let op: laat de schade repareren bij een garage die aangesloten is bij de BOVAG of FOCWA. Soms betaal je een eigen risico. Lees meer in de polisvoorwaarden. Bij een WA autoverzekering is ruitschade niet verzekerd.

Heb je schadevrije jaren bij een andere verzekeraar opgebouwd? En ga je een autoverzekering afsluiten bij FBTO? Dan nemen wij deze jaren over. Je oude verzekeraar geeft dit aantal door aan Roy-data. Dit is een Nederlandse databank waarin verzekeraars het aantal schadevrije jaren van hun verzekerden zetten. Wij zien dit. En verwerken het automatisch in je polis. Je hoeft zelf dus niks te doen!

Vroeger werd er een royementsverklaring naar je gestuurd als je een autoverzekering opzegde. Dat is dus nu niet meer nodig. Je nieuwe verzekeraar haalt deze gegevens rechtstreeks uit Roy-data.

Op 21 september 2022 is onze autoverzekering vernieuwd. Zo hebben we afscheid genomen van de bonus-malusregeling en de no-claimkorting. Heb je nog een verzekering met een bonus-malus? Dan vind je hier alle informatie die voor jou belangrijk is.

Meer over je autoverzekering

Op onze blog vind je slimme tips die helpen om je auto te verzekeren. En waarmee je kosten kunt besparen.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.

Al klant? Of meer weten?

Vind alle informatie over de autoverzekering op de servicepagina. Of neem contact met ons op. We helpen je graag.

Anderen bekeken ook...