Naar inhoud

Autoverzekering online afsluiten

Onze autoverzekering stel je zelf samen. Vul je basisverzekering aan met wat jij wilt. Bijvoorbeeld dat je schade kunt laten repareren door de schadeherstellers van FBTO.

  • 24/7 hulp via FBTO Alarmcentrale
  • FBTO Alarmcentrale krijgt 8,7
  • Heb je schade? App je schade!
Bereken je premie 2 minuten

Auto verzekeren? Kies je basisdekking

We hebben 3 basis autoverzekeringen. Je hebt minimaal de WA verzekering nodig. Dat is wettelijk verplicht. Hulp nodig bij kiezen? Vergelijk onze autoverzekeringen.

Extra opties bij schade

Bij schade wil je goed geholpen worden. En weten waar je aan toe bent. Kies de extra opties die bij jou passen.

Eigen risico

Kies je eigen risico en krijg je korting op je premie. Hoger eigen risico? Meer korting. Bij schade betaal je de eerste kosten zelf. Wij de rest.
Meer over het eigen risico

No-claimbeschermer

Betalen we niet meer dan 1 schade per jaar? Dan blijft het percentage korting op je premie gelijk als je kiest voor de no-claimbeschermer. Meer over de no-claimbeschermer

Eigen keuze herstelbedrijf

Liever naar je eigen garage? Of zelf je garage kiezen? Met de optie Eigen keuze herstel­bedrijf kan dat. Wij vergoeden het hele schadebedrag. Meer over Eigen keuze herstelbedrijf

Schadeherstellers FBTO

Laat je auto repareren door de schade­herstellers waar wij mee samenwerken. Je  kunt terecht bij de beste garages in Nederland. Meer over Schadeherstellers FBTO

Extra dekking bij je autoverzekering

Heb je de basisverzekering gekozen die bij je past? Vul dan de autoverzekering aan met aanvullende modules.

Veelgestelde vragen

Je krijgt de aanschafwaarde van je auto terug als je een WA-Plus of WA-Cascoverzekering hebt. 

Is de aanschafwaarde van je auto minder dan € 50.000,-? En wordt je auto gestolen, of is deze auto total loss binnen 3 jaar nadat je de auto hebt gekocht? Dan krijg je terug wat je ervoor betaald hebt. Je laat ons dan de aankoopnota van de auto zien. 

Heb je je auto 3 jaar of langer? Dan krijg je de dagwaarde van je auto terug bij diefstal en total loss. De dagwaarde is de waarde die de auto had direct voor de schade. Een onafhankelijke schade-expert bepaalt wat de dagwaarde van je auto is.

Accessoires zijn standaard meeverzekerd op de autoverzekering met een WA-Plus of WA-Cascoverzekering tot een bedrag van maximaal 1/3 van de cataloguswaarde van de auto. Met accessoires bedoelen we alles wat er op of aan de auto gemonteerd was op het moment dat u schade kreeg. Dit zat er nog niet op of aan toen de auto nieuw van de dealer kwam. Heb je accessoires die volgens de wet niet mogen? Zoals een radardetector? Dan betalen we niet als hieraan schade ontstaat.

Je bent alleen verzekerd voor ruitschade met een WA-Plus of WA-Casco verzekering. Bijvoorbeeld als je een sterretje in de voorruit hebt. Maar ook als de ruit helemaal moet worden vervangen. Wij werken samen met professionele autoruitspecialisten in heel Nederland. Let op: soms betaal je een eigen risico. Lees meer in de polisvoorwaarden. Bij een WA autoverzekering is ruitschade niet verzekerd.

Heb je schadevrije jaren bij een andere verzekeraar opgebouwd? Dan nemen wij deze jaren over. Je oude verzekeraar geeft dit aantal door aan Roy-data. Dit is een Nederlandse databank voor royementsgegevens. Wij zien dit. En verwerken het automatisch in je polis. Je hoeft zelf dus niks te doen! Vroeger werd er een royementsverklaring naar je gestuurd als je een autoverzekering had opgezegd. Als bewijs van de opgebouwde schadevrije jaren. Dat is dus nu niet meer nodig. Je nieuwe verzekeraar haalt deze gegevens rechtstreeks uit Roy-data.

Heb je de FBTO Autoverzekering voor 15 oktober 2018 afgesloten? Dan geldt voor jou andere informatie. Bekijk de informatie en voorwaarden die voor jou gelden.

Inspirerende klantverhalen

Droom jij van een sportieve cabrio, een mooie oldtimer of een zuinige, elektrische auto? Lees dan de prikkelende verhalen van Claude, Martijn en de andere doeners. Hun autodromen kwamen uit! 

Documenten

Lees alles over de autoverzekering in de polisvoorwaarden. Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument.

Al klant? Of meer weten?

Vind alle informatie over de autoverzekering op de servicepagina. Of neem contact met ons op. We helpen je graag.

Anderen bekeken ook...