Naar inhoud

Training mindfulness

Heb je een FBTO Zorgverzekering (basisverzekering) met de module Conditie & Fitheid? Dan kun je een vergoeding krijgen voor een training mindfulness.

Wat is een training mindfulness?

Bij mindfulness leer je om te gaan met stress. Het verhoogt je zelfkennis en zorgt ervoor dat je beter in balans blijft.

Wat vergoedt de basisverzekering in 2020?

Vanuit de basisverzekering is er geen vergoeding voor mindfulness. Je krijgt wel een vergoeding vanuit de aanvullende module Conditie & Fitheid.

Heb ik een verwijzing nodig?

Je hebt geen verwijzing nodig.

Wat vergoedt de aanvullende module Conditie & Fitheid?

Vanuit de module Conditie & Fitheid krijg je een vergoeding voor de kosten van een mindfulness training. Deze training moet gegeven worden door een trainer die is aangesloten bij de Vereniging Mindfulness Based trainers in Nederland en Vlaanderen (VMBN) Meer over deze vereniging lees je op www.vmbn.nl. Ga je naar een trainer die niet is aangesloten bij de VMBN? Dan krijg je geen vergoeding.

Wanneer kan ik de module aanzetten?

De module Conditie & Fitheid kies je tegelijk met de basisverzekering per 1 januari. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Waar kan ik naar toe?

Je kunt terecht bij een trainer die lid is van de VMBN.

Heb ik eigen risico?

Nee, je betaalt geen eigen risico.

Wat zijn de voorwaarden voor 2020?

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De voorwaarden voor andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 2019 of 2018.