Naar inhoud

Camouflage­therapie

Heb je een FBTO Zorgverzekering en heb je de module Gezichtszorg & Orthodontie aanstaan? Dan krijg je een vergoeding voor camouflage­therapie.

Wat is camouflagetherapie?

Camouflagetherapie is het volgen van lessen in camoufleren. In deze les leer je je huid te behandelen zodat je huidaandoening minder opvalt.

Wat vergoedt de basisverzekering in 2020?

Vanuit de basisverzekering krijg je geen vergoeding voor camouflagetherapie.

Wat vergoedt de aanvullende module Gezichtszorg & Orthodontie?

Voor het vergoeden van de lessen voor camouflage moet er sprake zijn van een ernstige huidafwijking in het gezicht en/of hals. Wij vergoeden camouflagelessen en de materialen die nodig zijn voor deze lessen. In totaal krijg je met de module Gezichtszorg & Orthodontie maximaal ‚ā¨ 250,- vergoed per kalenderjaar, per verzekerde.

Let op: onze aanvullende module Gezichtszorg & Orthodontie heeft een maximale vergoeding per kalenderjaar. Heb je dit jaar al eerder zorg gebruikt uit de module? Dan kan het zijn dat je het maximum bedrag, of een deel van het maximum bedrag hebt opgemaakt.

Wanneer kan ik de module aanzetten?

De module Gezichtszorg & Orthodontie kies je tegelijk met de basisverzekering per 1 januari. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Waar kan ik naar toe?

  1. De lessen moeten gegeven worden door een huidtherapeut die geregistreerd is bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH). Of een gekwalificeerde schoonheidsspecialist die bij de Algemene Nederlandse Branche Organisatie Schoonheidsverzorging (ANBOS) staat geregistreerd met de specialisatie camouflage.
  2. De huidtherapeut moet geregistreerd zijn bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH). Zie hiervoor de website huidtherapie.nl
  3. Op de nota moet duidelijk staan dat het om camouflage op gezicht en/of de hals gaat.
  4. Op de nota moet duidelijk staan dat de schoonheidsspecialist of huidtherapeut lid is van de vereiste beroepsvereniging.

Heb ik eigen risico?

Je betaalt geen eigen risico voor zorg uit een aanvullende module.

Wat zijn de voorwaarden voor 2020?

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De voorwaarden voor andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 2019 of 2018.