Naar inhoud

Acne

Heb je de module Gezichtszorg & Orthodontie aan staan bij je FBTO Zorgverzekering?  Dan krijg je een vergoeding voor de behandeling bij acne bij een schoonheidsspecialist of huidtherapeut.

Wat is een acnebehandeling?

Behandeling van acne-jeugdpuisten in het gezicht.

Wat vergoedt de basisverzekering in 2020?

Vanuit de basisverzekering krijg je geen vergoeding voor de behandeling bij acne.

Wat vergoedt de module Gezichtszorg & Orthodontie?

Voor de behandeling bij acne krijg je met de module Gezichtszorg & Orthodontie maximaal € 250,- vergoed per kalenderjaar, per verzekerde.

Let op: onze aanvullende module Gezichtszorg & Orthodontie heeft een maximale vergoeding per kalenderjaar. Heb je dit jaar al eerder zorg gebruikt uit de module? Dan kan het zijn dat je het maximum bedrag, of een deel van het maximum bedrag hebt opgemaakt.

Wanneer kan ik de module aanzetten?

De module Gezichtszorg & Orthodontie kies je tegelijk met de basisverzekering per 1 januari. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Heb ik een verwijzing nodig?

Je hebt een verwijzing van de (huid)arts nodig om naar een schoonheidsspecialist of huidtherapeut te gaan vanwege een ernstige vorm van acne in je gezicht en/of hals.

Waar kan ik naar toe?

Je kunt terecht bij een schoonheidsspecialist of huidtherapeut.

  • De schoonheidsspecialist moet geregistreerd staan bij de Algemene Nederlandse Branche Organisatie Schoonheidsverzorging (ANBOS) met de specialisatie acne. Zie hiervoor de website anbos.nl
  • De huidtherapeut moet geregistreerd zijn bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH). Zie hiervoor de website huidtherapie.nl
  • Op de nota moet duidelijk staan dat het om acne in het gezicht en/of de hals gaat.
  • Op de nota moet duidelijk staan dat de schoonheidsspecialist of huidtherapeut lid is van de vereiste beroepsvereniging.

Heb ik eigen risico?

Er geldt geen eigen risico voor vergoedingen uit de aanvullende module.

Wat zijn de voorwaarden voor 2020?

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De voorwaarden voor andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 2019 of 2018.