Naar inhoud

Kunstgebit op implantaten

Ben je 18 jaar of ouder en heb je de aanvullende module Tand van je FBTO Zorgverzekering aanstaan? Dan heb je recht op een vergoeding van een kunstgebit op implantaten (klikgebit). 

Wat is het?

Kunnen verloren tanden en kiezen niet door een brug, kroon of implantaat worden vervangen, dan kan een kunstgebit op implantaten (klikgebit) iets voor jou zijn. Een klikgebit kun je uit je mond halen. Bruggen, kronen en implantaten niet. Die zitten vast in je mond.

Wat wordt vergoed in 2019?

De module Tand vergoedt de eigen bijdrage voor het maken, plaatsen, repareren en rebasen van een tandheelkundige prothese. Hoeveel vergoeding je jaarlijks krijgt, hangt af van je keuze. Deze vergoeding telt mee voor het maximale bedrag per kalenderjaar dat je hebt gekozen. Voor de Module Tand heb je per kalenderjaar per verzekerde de keuze uit een maximale vergoeding van € 250,-, € 500,- of een maximale vergoeding van € 750,-. Je kunt daarnaast ook kiezen voor een vergoeding van 75% tot € 250,-. 

Let op: onze aanvullende module Tand heeft een maximale vergoeding per kalenderjaar, per verzekerde. Heb je dit jaar al eerder zorg gebruikt uit de module? Dan kan het zijn dat je het maximumbedrag, of een deel van het maximumbedrag hebt opgemaakt.

Heb ik een eigen bijdrage?

Met de module Tand 75% betaal je 25% zelf. Daarnaast hangt de vergoeding die je jaarlijks krijgt, af van de maximale vergoeding die je kiest. . 

Heb ik eigen risico?

Je betaalt voor een vergoeding uit de aanvullende module geen eigen risico.

Wanneer kan ik deze module aanzetten?

De module Tand kies je tegelijk met de basisverzekering per 1 januari. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Wat zijn de voorwaarden?

Bekijk hier de voorwaarden voor de aanvullende modules (pdf) van FBTO.