Naar inhoud

Doorgeleverde apotheekbereidingen

Er is 1 vergoedingenlijst voor doorgeleverde apotheekbereidingen. Je ziet gelijk of jouw medicijnen wel of niet worden vergoed. Hoe dat allemaal precies zit lees je hier.

Wat zijn apotheekbereidingen?

Apotheekbereidingen zijn medicijnen die een apotheek voor jou op maat maakt. Bijvoorbeeld omdat een standaard geneesmiddel in jouw situatie niet werkt. Dit doet jouw eigen apotheek of een andere apotheek. Apotheekbereidingen noemen we ook wel niet-geregistreerde geneesmiddelen.

Er is 1 vergoedingenlijst voor apotheekbereidingen

Alle verzekeraars vergoeden dezelfde geneesmiddelen die apothekers maken. Op die manier is het voor iedereen duidelijk of een geneesmiddel wel of niet wordt vergoed. Check ook de vergoedingenlijst op de website van Zorgverzekeraars Nederland om te zien welke geneesmiddelen we vergoeden.

Wordt jouw geneesmiddel standaard niet vergoed? In sommige gevallen kunnen we afspraken maken dat je alsnog een vergoeding krijgt. Bijvoorbeeld als het geneesmiddel voor jou niet geschikt is en een alternatief geneesmiddel voor jou niet werkt. Je kunt hiervoor terecht bij je behandelend arts.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.