Naar inhoud

Cursus EHBO en reanimatie

Heb je de aanvullende module Zorg & Herstel van je FBTO Zorgverzekering aanstaan? Dan kun je via het Rode Kruis 2 online cursussen volgen. Doe bijvoorbeeld een e-learning reanimatie & AED. Of een e-learning EHBO. Natuurlijk kun je ook beide cursussen doen. Jij kiest.

Goed om te weten: liever niet online maar in het echt een EHBO-cursus volgen? Dan kan dat ook. Bekijk welke cursus het beste bij jou past.

Snelcursus EHBO: de 7 meest voorkomende ongevallen

Doe je de e-learning EHBO via het Rode Kruis? Dan leer je in korte tijd de basis van EHBO bij de 7 meest voorkomende ongevallen. De e-learning duurt ongeveer 2 uur. De online cursus bestaat uit 3 delen: theorie, een kennistoets en een simulatie. Je kunt online oefenen en je kennis testen. Als hulpverlener kom je online in realistische noodsituaties en moet je in actie komen. De cursus is opgebouwd volgens de nieuwste EHBO-richtlijnen.

In de cursus leer je een slachtoffer in veiligheid brengen, de toestand beoordelen, de hulpdiensten alarmeren en EHBO te verlenen bij:

  1. Bewusteloosheid (exclusief reanimatie & AED)
  2. Huidwond
  3. Bloeding
  4. Brandwond
  5. Letsels aan botten, spieren en gewrichten
  6. Vergiftiging
  7. Verslikking

Je hebt 1 jaar lang onbeperkt toegang tot de cursus. En heb je cursus goed afgerond? Dan krijg je een bewijs van deelname. Lees meer over de snelcursus EHBO op de website van het Rode Kruis.

E-learning reanimatie & AED

Met de e-learning reanimatie & AED van het Rode Kruis leer je in 2 uur tijd de theorie over reanimeren en het gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED). De online cursus bestaat uit 3 delen: theorie, een kennistoets en een simulatie. Oefen online en test je kennis. De cursus is opgebouwd volgens de nieuwste EHBO-richtlijnen.

Je hebt 1 jaar lang onbeperkt toegang tot de cursus. En heb je cursus goed afgerond? Dan krijg je een bewijs van deelname. Lees meer over de e-learning reanimatie & AED op de website van het Rode Kruis.

EHBO-cursussen volgen in de klas

Soms werkt het nét even wat beter om oefeningen in het echt te doen. Samen met anderen. Neem bijvoorbeeld een basis reanimatiecursus, waarbij je gaat oefenen op een pop. Of een cursus EHBO voor baby’s en kinderen. Ben je gastouder? Dan is er ook de speciale cursus EHBO voor Gastouders. Deze cursussen zijn niet online, maar wel erg fijn als je precies wilt weten hoe je moet handelen bij een ongeval.

Je krijgt een vergoeding uit de aanvullende module Zorg & Herstel

Heb je de module Zorg & Herstel aanstaan? Dan krijg je de kosten voor de online cursussen vergoed. Je betaalt de cursus vooraf zelf. Je stuurt de nota of het bewijs van deelname naar FBTO. Wij betalen de nota aan je terug.

De module Zorg & Herstel kies je tegelijk met het afsluiten van deze 2 basisverzekeringen: de FBTO Zorgverzekering Basis Plus en Basis Vrij.