Naar inhoud

Wintersport en je verzekering

Je zorgt dat je goed verzekerd op wintersport gaat. Hoe? Lees de verschillen tussen je zorgverzekering en reisverzekering.
24 januari 2019

Voor veel mensen is het dé favoriete vakantie: wintersport. Skiën, relaxen en genieten van meters sneeuw. Maar hoe zit het nu precies met je verzekering? Wat is het verschil tussen de reisverzekering met wintersportdekking en wat vergoedt je zorgverzekering precies? We leggen het graag uit!

1. Op wintersport met je reisverzekering

Ga je op wintersport en heb je een reisverzekering bij FBTO? Zet dan de aanvullende module wintersportdekking aan. Wintersportdekking is een aanvullende module. Je krijgt bijvoorbeeld een vergoeding voor gestolen ski's. Maar ook als je schade krijgt aan gehuurde ski's. Kun je niet meer skiën door ziekte of als gevolg van een ongeval? Dan betalen wij ook je skipas of skilessen die je al had gekocht. Moet je worden opgespoord, gered en vervoerd? Dan betalen wij de kosten tot maximaal € 12.500,-.

De aanvullende module ziektekosten bij de FBTO Reisverzekering

Moet je op vakantie in het buitenland met spoed naar een dokter of het ziekenhuis? Dan krijg je met de aanvullende module ziektekosten deze kosten terug die je basisverzekering niet vergoedt. Met de basisverzekering van de zorgverzekering ben je in het buitenland alleen verzekerd voor de tarieven die in Nederland gelden.

In het buitenland zijn medische kosten vaak hoger

In het buitenland zijn behandelingen vaak duurder. Voorbeeld: een verstuikte enkel op skivakantie in Oostenrijk? De behandeling kost € 450,-. In Nederland kost deze behandeling gemiddeld € 120,-. In Oostenrijk is het gemiddeld € 330,- duurder. Ben je niet aanvullend verzekerd voor medische kosten? Dan betaal je zelf nog € 330,- voor de behandeling. De vergoeding van € 120,- komt uit je basisverzekering. De basisverzekering vergoedt alleen de kosten in het buitenland bij spoedeisende zorg tot het tarief in Nederland (marktconform tarief).

Gipsvlucht? Zet de aanvullende module ziektekosten aan bij de FBTO Reisverzekering

Is er een medische reden dat je met het vliegtuig terug naar huis moet, omdat je een gebroken been hebt bijvoorbeeld? En wil je hiervoor verzekerd zijn? Zet ook dan de aanvullende module ziektekosten in combinatie met de module wintersport aan! Goed om te weten: je moet hiervoor eerst toestemming hebben van het medisch team van de FBTO Alarmcentrale. Tip: zet het telefoonnummer van de alarmcentrale alvast in je mobiel: +31 (0)58 234 56 50.

Ook voor de tandarts

Moet je als gevolg van een ongeval met spoed naar een tandarts? Je krijgt hiervoor maximaal € 500,- per verzekerde per ongeval vergoed.

Heb je de module Aanvullende ziektekosten nodig?

Heb je een FBTO Zorgverzekering? En heb je de aanvullende module Zorg in het buitenland aan staan? Dan heb je de module Aanvullende Ziektekosten op je reisverzekering misschien niet nodig. We leggen je graag uit hoe het zit met medische kosten in het buitenland.

2. Op wintersport en je zorgverzekering

De kosten van bijvoorbeeld vervoer met de skibanaan of skiheli worden vergoed door je zorgverzekering, vanuit de basisverzekering. Omdat dit gezien wordt als spoedeisende hulp. Let op: je krijgt alleen vergoed wat dit in Nederland kost. Het kan best zijn dat de rekening in het buitenland een stuk hoger uitvalt. Wil je dat niet betalen? Dan heb je de aanvullende module Zorg in het buitenland nodig.

Hoe zit het met gipsvluchten?

Is er een medische reden dat je met het vliegtuig terug naar huis moet, omdat je een gebroken been hebt bijvoorbeeld? En wil je hiervoor verzekerd zijn? Zet ook dan de aanvullende module ziektekosten in combinatie met de module wintersport aan! In elk geval is voorafgaand toestemming van het medisch team van de FBTO Alarmcentrale noodzakelijk.

Aanvullende module Zorg in het buitenland bij de FBTO Zorgverzekering

Moet je op vakantie in het buitenland met spoed naar een dokter of het ziekenhuis? Dan krijg je de kosten terug die de basisverzekering niet vergoedt. Met alleen de basisverzekering van de zorgverzekering ben je in het buitenland alleen verzekerd voor de tarieven die in Nederland gelden. In het buitenland zijn behandelingen vaak duurder.

Voorbeeld: een verstuikte enkel op skivakantie in Oostenrijk? De behandeling kost gemiddeld € 450,-. In Nederland kost deze behandeling gemiddeld € 120,-. In Oostenrijk is het € 330,- duurder. Ben je niet aanvullend verzekerd? Dan betaal je zelf nog € 330,- voor de behandeling. De vergoeding van € 120,- komt uit je basisverzekering. De basisverzekering vergoedt alleen de kosten in het buitenland bij spoedeisende zorg tot het tarief in Nederland (marktconform tarief). Met de aanvullende module Zorg in het buitenland ben je ook verzekerd voor persoonlijke hulpverlening én voor vergoeding van vervolgkosten bij repatriëring voor jou en je meeverzekerde gezinsleden.

Ook voor de tandarts

Moet je als gevolg van een ongeval met spoed naar een tandarts? Je krijgt hiervoor maximaal € 500,- per verzekerde per ongeval vergoed. Is er tandheelkundige hulp nodig is die niet kan wachten tot na terugkeer in Nederland? Dan valt dat ook onder deze vergoeding. Uw recht op vergoeding is beperkt tot de kosten van pijnbestrijding en het treffen van noodvoorzieningen.

Heb je deze module nodig?

Heb je een FBTO Zorgverzekering? En heb je de aanvullende module Zorg in het buitenland aan staan? Dan heb je de module Aanvullende Ziektekosten op je reisverzekering misschien niet nodig. We leggen je graag uit hoe het zit met medische kosten in het buitenland.

Soms krijg je geen vergoeding

In sommige gevallen krijg je geen vergoeding uit de FBTO Reis- of Zorgverzekering, een paar voorbeelden:

  • Als je ons expres informatie hebt gegeven die niet klopt
  • Als je zonder begeleiding van een gecertificeerde skileraar off-piste skiet

Check dus altijd goed de polisvoorwaarde voor je in de auto of het vliegtuig stapt. Zo weet je waar je aan toe bent. Nog geen reisverzekering? Bereken je premie. Zo weet je binnen 2 minuten wat die wintersport je verzekeringstechnisch gaat kosten. En kun je hem online afsluiten, zodat je direct goed verzekerd bent. Fijne wintersport! 

 

Misschien vind je dit ook interessant...