Naar inhoud

Wintersport: welke verzekering is nodig?

Goed verzekerd op wintersport, heb je dan je zorg- of ook een reisverzekering nodig? En welke aanvullende modules?
9 november 2020

Voor veel mensen is het dé favoriete vakantie: wintersport. Niet zo gek. Skiën of snowboarden door meters sneeuw in de frisse lucht, genieten van het zonnetje en misschien nog even de sauna in. Toch ben je pas echt relaxed als je zeker weet dat je je verzekering op orde hebt. Toch? Maar hoe zit het nu precies? Welke wintersportverzekering heb je nodig?

Wintersport en je reisverzekering

De 1e verzekering die je te binnen schiet voor je op wintersport gaat, is waarschijnlijk je reisverzekering. Logisch, je gaat op vakantie. Maar wintersport is niet zomaar een vakantie. Je hebt waarschijnlijk skipassen, gehuurde spullen en lessen nodig. Dat maakt het een stuk kostbaarder dan een gemiddeld stedentripje.

Daarom sluit je voor je wintersport bij je reisverzekering een aanvullende wintersportverzekering af. Bij FBTO is dat de module Winter- en onderwatersport. Je krijgt dan onder meer vergoeding voor de kosten van redding, skipassen, skihuur en lessen, als je niet meer kunt wintersporten door ziekte of een ongeluk.

Medische kosten

Naast een speciale dekking, kan het verstandig zijn om de module Ziektekosten van je FBTO Reisverzekering aan te zetten. Moet je op vakantie in het buitenland met spoed naar een dokter of het ziekenhuis? Dan krijg je met deze module de kosten terug die je basisverzekering niet volledig vergoedt. Met de basisverzekering van de zorgverzekering ben je in het buitenland alleen verzekerd voor de tarieven die in Nederland gelden, het marktconforme tarief. En in het buitenland zijn behandelingen soms duurder.

Op wintersport buiten Europa

Heb je Frankrijk en Oostenrijk nu wel gezien? En kies je voor een tripje naar Amerikaanse bergen? Of ga je bijvoorbeeld naar Canada? Dan is het belangrijk om voor vertrek de module Wereld aan te zetten.

Wintersport en je zorgverzekering

Zet je de module Ziektekosten aan bij je FBTO Reisverzekering? En heb je ook een FBTO Zorgverzekering? Dan heb je de module Zorg in het buitenland niet nodig.

De kosten van bijvoorbeeld vervoer met de skibanaan of skiheli worden vergoed vanuit de basisverzekering, als deze medisch noodzakelijk is. Om dit te bepalen is het belangrijk dat je contact opneemt met de FBTO Alarmcentrale. Dit wordt gezien als spoedeisende hulp. Je krijgt dan dus alleen vergoed wat dit in Nederland kost. Het kan best zijn dat de rekening in het buitenland een stuk hoger uitvalt. Wil je dat niet betalen? En heb je niet de module Ziektekosten aanstaan bij je FBTO Reisverzekering? Dan heb je de module Zorg in het buitenland van je FBTO Zorgverzekering nodig.

Voorbeeld: je krijgt een behandeling op skivakantie in Oostenrijk. De behandeling kost €450,-. In Nederland kost dezelfde behandeling gemiddeld € 120,-. In Oostenrijk is het € 330,- duurder. Ben je niet aanvullend verzekerd voor medische kosten? Dan betaal je zelf nog € 330,- voor de behandeling.

Goed om te weten: met de module Zorg in het buitenland ben je ook verzekerd voor persoonlijke hulpverlening. En krijg je een vergoeding als jij en je meeverzekerde gezinsleden terug naar huis moeten vanwege het ongeval.

Heb je een zorg- of reisverzekering nodig?

Ga je op wintersport en heb je zowel een zorg- als een reisverzekering? Dan kan het slim zijn om eens goed te kijken wat precies verzekerd is. Heb je bijvoorbeeld een FBTO Zorgverzekering met de module Buitenland? Dan heb je de module Ziektekosten bij je FBTO Reisverzekering misschien niet nodig. Kom je er niet uit? Dan mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Wintersportverzekering: de kosten

Nog geen reisverzekering? Bereken je premie en je weet binnen 2 minuten wat die wintersport je verzekeringstechnisch gaat kosten. En kun je hem online afsluiten, zodat je direct goed verzekerd bent. De module Zorg in het buitenland kun je op ieder moment in het jaar afsluiten bij je zorgverzekering. Dat regel je gemakkelijk in MijnFBTO. Fijne wintersport!

Misschien vind je dit ook interessant...