Naar inhoud

Verschil WA-verzekering en aansprakelijkheids­verzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is iets anders dan een WA-verzekering. Met een aansprakelijkheidsverzekering (AVP) verzeker je schade die jij veroorzaakt aan iemand anders of spullen van iemand anders. Deze verzekering is niet verplicht. Een WA-verzekering is een verzekering voor je auto en motor. Die is wel verplicht.

Aansprakelijkheidsverzekering voor jezelf en je gezin

Een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering is dus niet verplicht. Maar wel handig! Hiermee verzeker je schade die je zelf veroorzaakt. Schade aan iemand anders of aan spullen van iemand anders. Bijvoorbeeld wanneer je de nieuwe tv van een vriend uit je handen laat glippen. Je sluit de verzekering voor jezelf, maar ook voor eventuele gezinsleden.

Met de FBTO Aansprakelijkheidsverzekering kun je kiezen tussen een verzekerd bedrag van € 1.500.000,- of
€ 2.500.000,-. Schade in het buitenland? Geen probleem! Met de FBTO Aansprakelijkheidsverzekering ben je wereldwijd verzekerd.

WA-verzekering voor je auto of motor

WA staat voor wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. De WA-verzekering voor je auto of motor is verplicht. Heb je een auto of motor maar geen WA-verzekering? Dan ben je strafbaar. De auto WA-verzekering en de motor WA-verzekering kun je bij FBTO afsluiten. De WA-verzekering vergoedt alleen de schade die je met jouw auto of motor veroorzaakt. Schade aan iemand anders of aan de spullen van iemand anders. Dit heet wettelijke aansprakelijkheid (WA).