Naar inhoud

Autoverzekering vrije reparatiekeuze

Heb je gekozen voor de WA-Plus of WA-Casco verzekering voor je auto? Dan maak je de keuze tussen de extra optie Eigen keuze herstelbedrijf of Schadeherstellers FBTO. Met de optie Eigen keuze herstelbedrijf heb je een autoverzekering met vrije reparatiekeuze. Je kiest dan zelf waar je je auto laat repareren na schade. Je kunt de extra optie Eigen keuze herstelbedrijf bij je FBTO Autoverzekering het hele jaar door aan- of uitzetten. Heb je alleen de verplichte WA verzekering? Dan kun je niet kiezen voor deze extra optie.

Garage Van den Berg: midden in Leeuwarden

Eenmanszaak garage Van den Berg is al sinds 1969 een begrip. Het zit midden in een oud, karakteristiek straatje in Leeuwarden. Jan vertelt waarom zijn klanten graag naar zijn garage komen.
Lees de blog
zelf garage kiezen

Kies bij schade zelf je eigen herstelbedrijf

Heb je de extra optie Eigen keuze herstelbedrijf aangezet? Dan kies je bij schade zelf naar welke garage je gaat. Ook als wij geen afspraken hebben gemaakt met deze garages. Zo kun je bijvoorbeeld bij de dealer blijven waar je de auto hebt gekocht. Of bij de garage bij jou om de hoek waar je al jaren komt. We vergoeden het hele schadebedrag.

Let op! Heb je ruitschade? Laat dan altijd je schade repareren bij een hersteller die is aangesloten bij de BOVAG of FOCWA. Ook als je de extra optie Eigen keuze herstelbedrijf aan hebt staan. Heb je ook de extra optie Eigen risico aan staan? Dan betaal je het door jou gekozen eigen risico zelf. De rest betalen wij.

Autoreparatie door de schadeherstellers van FBTO

Kies je niet voor de extra optie Eigen keuze herstelbedrijf? Dan maak je gebruik van de schadeherstellers van FBTO. Bij schade wordt je auto gemaakt door een herstelbedrijf waar wij afspraken mee hebben gemaakt. We hebben die afspraken gemaakt met de beste garages in heel Nederland. Ga je naar 1 van deze garages? Dan heb je extra voordelen. Zoals het laten ophalen en terugbrengen van je auto zonder extra kosten. Lees meer over de extra optie Schadeherstellers FBTO.

Extra opties bij de basisverzekering van de FBTO Autoverzekering

Eigen keuze herstelbedrijf is 1 van de extra opties die je kunt kiezen bij de basisverzekering van de FBTO Autoverzekering. Deze optie kun je alleen kiezen als de WA-Plus of WA-Casco verzekering hebt. Wil je de basisverzekering nog meer uitbreiden? Kies dan bijvoorbeeld ook voor de No-claimbeschermer of voor Eigen risico. Lees meer over de extra opties van de FBTO Autoverzekering.

Veelgestelde vragen

Nee, je kunt de optie alleen aanzetten als je de WA-Plus of WA-Casco verzekering hebt.

Je bent alleen verzekerd voor ruitschade met een WA-Plus of WA-Casco autoverzekering. Bijvoorbeeld als je een sterretje in de voorruit hebt. Maar ook als de ruit helemaal moet worden vervangen. Wij werken samen met professionele autoruitspecialisten in heel Nederland. Let op: laat de schade repareren bij een garage die aangesloten is bij de BOVAG of FOCWA. Soms betaal je een eigen risico. Lees meer in de polisvoorwaarden. Bij een WA autoverzekering is ruitschade niet verzekerd.

Meld je schade zo snel mogelijk, het liefst binnen 3 dagen. Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld via MijnFBTO. Maar je kan ook schade melden via Whatsapp. We vertellen je graag hoe je online schade kunt melden.

Meer weten?