Naar inhoud

Sneller geholpen met wachtlijst­bemiddeling

Sta je op een wachtlijst? Bijvoorbeeld voor een knieoperatie of een MRI-scan? En wil je sneller geholpen worden? Neem dan contact op met FBTO Zorgbemiddeling. Doe je dit voor een behandeling in het ziekenhuis? Het team van FBTO Zorgbemiddeling helpt je graag! Zodat je eerder aan de beurt bent. Vooral een eerste afspraak kan vaak sneller.

Wachtlijst­bemiddeling kan voor:

  • Consult (afspraak) bij een medisch specialist
  • Diagnostiek (onderzoeken)
  • Opname in een ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum
  • Dagbehandeling

Bel voor persoonlijk zorgadvies

We willen je altijd de beste zorg bieden. Daarom helpt FBTO Zorgbemiddeling, bijvoorbeeld bij wachtlijstbemiddeling. Of wanneer je een nieuwe huisarts, tandarts of fysiotherapeut nodig hebt. Handig als je gaat verhuizen! Neem contact op met FBTO Zorgbemiddeling als je hulp nodig hebt met:

Onze collega's van FBTO Zorgbemiddeling zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur. Je kunt bellen naar (058) 297 74 56.

Soms blijf je op de wachtlijst staan

Sommige behandelingen kunnen niet in elk ziekenhuis worden gedaan. Er kan ook een medische reden zijn waarom je niet naar een ander ziekenhuis kunt. Ook een operatie vervroegen is lastiger, omdat de specialist bepaalt wanneer deze gebeurt. FBTO Zorgbemiddeling kan je dan niet helpen. Je moet dan wachten op je beurt.

Je kiest zelf je ziekenhuis

FBTO Zorgbemiddeling zoekt eerst naar een ziekenhuis in de buurt van je woonplaats. Lukt dat niet? Dan kijken ze verder. Ook kunnen ze contact opnemen met een zelfstandig behandelcentrum. Maar alleen als jij dat wilt. Want je bepaalt altijd zelf waar je wordt behandeld. Ga je naar een ander ziekenhuis? Dan worden daar alle onderzoeken en behandelingen en de nazorg gedaan. Let op: vaak moet je verder reizen. De reiskosten krijg je niet vergoed. Deze kosten betaal je zelf.

Je kunt ook naar het buitenland

Met een aantal zorgverleners in Belgiƫ en Duitsland hebben wij een contract. Je kunt hier naartoe voor niet-spoedeisende medisch specialistische zorg. We betalen 100% voor de zorg uit de basisverzekering. Let op: je betaalt wel zelf je eigen risico.

Vul je gegevens in als je hulp wilt bij een behandeling in het buitenland. We bellen je dan binnen 2 werkdagen terug.

Waarom zijn er soms wachtlijsten?

Je wordt doorwezen naar een specialist of ziekenhuis. Dan moet je vaak wachten voordat je aan de beurt ben. Hoe lang je moet wachten, hangt af van het ziekenhuis zelf. Maar ook van het soort behandeling. Zo zijn er voor behandelingen die vaak voorkomen, langere wachtlijsten. Dat komt omdat er meer patiƫnten zijn. De overheid bepaalt hoe lang je maximaal mag wachten op een behandeling. Op de website van je ziekenhuis kun je vaak lezen of er wachtlijsten zijn.

Service van je FBTO Zorgverzekering

FBTO Zorgbemiddeling helpt je als service van de FBTO Zorgverzekering. We helpen je bijvoorbeeld wanneer je op een wachtlijst staat, een second opinion wilt, of als je op zoek bent naar een nieuwe huisarts, tandarts of fysiotherapeut. En we vertellen je welk ziekenhuis de beste zorg biedt.

Wachtlijstbemiddeling voor snelle zorg!

Bekijk de video.