Naar inhoud

Taxi naar het ziekenhuis bestellen

Wil je een taxi naar het ziekenhuis bestellen? Dat kun je zelf regelen via Zorgvervoercentrale Nederland (ZCN).

Bestel je taxi minimaal 24 uur van tevoren

Wil je met de taxi naar het ziekenhuis of een andere zorginstelling? Dan regelt Zorgvervoercentrale Nederland (ZCN) dat graag voor je. ZCN is een ervaren en professionele vervoersorganisatie met taxibedrijven door het hele land. Goed om te weten, je hebt wel toestemming nodig van onze Vervoerslijn.

Vraag vooraf toestemming aan bij de Vervoerslijn

Zij bepalen of het goed is en van welk vervoer je gebruik mag maken. Dat doe je makkelijke en snel via de FBTO Zorg app. Je aanvraag wordt direct behandeld. De volgende werkdag krijg je antwoord op je aanvraag.

Goed om te weten, heb je binnen 24 uur vervoer nodig? Of vervoer voor intensieve kindzorg of dagbehandeling? Bel ons dan. We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 13.00 uur via (071) 365 41 54.

ZCN regelt het ziekenvervoer voor FBTO

Heb je toestemming om een taxi naar het ziekenhuis te bestellen? Je kunt je ritten heel gemakkelijk boeken bij ZCN. Log in op mijn.vervoerzcn of bel ZCN op (088) 579 88 88.

Belangrijk om te weten als ZCN je taxi bestelt:

  • Je hoeft niets te betalen aan de chauffeur. Hij stuurt de nota rechtstreeks naar ons. Je krijgt van ons een nota van je eigen risico of eigen bijdrage.
  • De chauffeur is uiterlijk 30 minuten voor of na de afgesproken tijd bij je. Ben je er dan niet? Dan rijdt hij verder.
  • De chauffeur haalt je op bij de voordeur. Woon je in een flat? Wacht dan bij de portiekdeur. Ben je in een zorginstelling, zoals een ziekenhuis? Dan komt de chauffeur je ophalen in de centrale hal.
  • In de taxi kunnen meer mensen zitten die ook een afspraak hebben. De taxirit kan hierdoor langer duren. Maar we hebben afgesproken dat dit nooit langer dan 30 minuten extra mag zijn.
  • Sta na de behandeling op de afgesproken tijd in de centrale hal van de zorginstelling van bijvoorbeeld het ziekenhuis. Weet je niet meer hoe laat je hebt afgesproken? Bel dan met ZCN voor een nieuwe afspraak. Ze halen je binnen een half uur op.

Heb je vaker een taxi nodig voor dezelfde rit?

Bel ZCN dan op (088) 579 88 88. Vertrek je vanaf een ander adres of heb je een andere bestemming? Dan is er opnieuw toestemming nodig van de Vervoerslijn. Vraag het makkelijk en snel aan via de FBTO Zorg app. Je aanvraag wordt direct behandeld. De volgende werkdag krijg je antwoord op je aanvraag.

Wil je graag bij je eigen taxibedrijf blijven?

Dat kan maar je vervoerder moet onderdeel zijn van het netwerk van ZCN. Je kunt dit navragen bij je taxibedrijf of ZCN. Zij kijken dit graag voor je na.

Een taxi bestellen bij een niet-gecontracteerd taxibedrijf

Bestel je een taxi bij een taxibedrijf waar we geen afspraak mee hebben? Dan betaal je de taxirit eerst zelf. Vervolgens stuur je ons het declaratieformulier kosten vervoer.

Je kunt vooraf bij ZCN navragen of het taxibedrijf gecontracteerd is. Handig om te weten, want je ontvangt een lagere vergoeding als je een taxi neemt waarmee wij geen contract hebben.