Naar inhoud

Kraampakket aanvragen

Er komt veel op je af tijdens een zwangerschap. Je moet rekening houden met wat je mag eten, een kinderkamer inrichten, keuzes maken voor een kinderwagen, geboortekaartjes én natuurlijk het belangrijkste: een naam voor je kindje! Maar heb je ook al gedacht aan producten die je in huis moet hebben voor de bevalling? Dat is nogal wat. We helpen je graag. Heb je de aanvullende module Gezinsplanning aanstaan? Dan krijg je van ons een medisch kraampakket.

Vraag je kraampakket aan voor de 6e maand

Je vraagt het kraampakket van FBTO aan voor de 6e maand van je zwangerschap. Dan krijg je hem rond de 7e maand van je zwangerschap thuisgestuurd. Aanvragen doe je makkelijk en snel.

Om voor jou een goed kraampakket te kunnen samenstellen, hebben we tijdens de aanvraag wat extra informatie van je nodig. Zoals de datum waarop je bent uitgerekend. En of je in verwachting van een meerling bent of niet. Je kunt ook ervoor kiezen om het kraampakket op een ander adres te laten bezorgen dan het adres waar je nu woont.

Dit zit in het kraampakket

In het kraampakket zitten producten die nodig zijn bij en na de bevalling. Zoals een navelklemmetje, watten en matrasbescherming. De spullen zijn door verloskundigen uitgezocht. Zo weet je zeker dat je de juiste producten in huis hebt. Ook zit er een leuk cadeautje in van FBTO.

Kraampakket kopen als je de module Gezinsplanning niet aan hebt staan

Je kiest de module Gezinsplanning tegelijk met je basisverzekering of je verzekert deze extra aan het einde van het jaar. Heb je de module Gezinsplanning niet aanstaan? Maar wil je wel graag een kraampakket? Dan kun je deze ook zelf online bestellen. Het pakket kost € 27,12 inclusief verzendkosten. Betalen kan makkelijk via iDeal en het kraampakket wordt binnen 3 werkdagen bij je thuisbezorgd. Bestel je kraampakket online via de website Kraampakket.nl.

Let op: meld je kind aan binnen 4 maanden na de geboorte of adoptie

Wordt je baby straks geboren? Of ga je een kind adopteren? Zorg er dan voor dat je je kind binnen 4 maanden na de geboorte of adoptie aanmeldt bij de zorgverzekering van FBTO. Lees meer over zwangerschap en geboorte van je kindje.