Naar inhoud

Zorgverzekering per jaar betalen

Liever je jaarpremie in 1 keer betalen? Dat kan! Je betaalt op de manier die het beste bij je past. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Ook goed om te weten: je krijgt 1% korting.

Jij kiest: automatische incasso of zelf overmaken

Betaal je je zorgpremie per jaar? Dat kan op 2 manieren: via automatische incasso of zelf overmaken via onze betaalmail. In MijnFBTO zie je hoe je je zorgpremie betaalt.

Betaal je via automatische incasso?

Je betaalt de jaarpremie altijd vooruit. We schrijven de premie in de 2e helft van december af. Van tevoren krijg je een e-mail waarin precies staat op welke datum we afschrijven. 

Betaal je de premie via onze betaalmail?  

Dan krijgt je op 13 december een e-mail met de rekening van de premie voor je FBTO Zorgverzekering. In de e-mail staat ons rekeningnummer en tot wanneer je de premie kunt betalen.    

Betaalwijze aanpassen

Wil je je betaalwijze veranderen? Pas dan je zorgverzekering aan in MijnFBTO .

Korting op je jaarpremie 

Nog een extraatje als je per jaar betaalt: je krijgt 1% korting. Is je jaarpremie bijvoorbeeld € 2.000,-? Dan krijg je € 20,- korting. 

Veelgestelde vragen

In de maand januari kun je nog modules aan- of uitzetten. Soms moet je dan extra premie betalen. Of krijg je al betaalde premie terug. Dit verrekenen we binnen 2 weken nadat je de modules hebt aan- of uitgezet.

Je kunt tot en met december je betaalwijze aanpassen in MijnFBTO. Je aanpassing gaat dan in vanaf 1 januari. Is het al 1 januari geweest? En wil je daarna je betaaltermijn aanpassen? Neem dan contact op.

Betaal je via automatische incasso? Dan schrijven we de premie binnen 2 weken af. Koos je voor zelf overmaken? Dan krijg je binnen 2 weken een e-mail met de rekening van de zorgpremie.

De modules Tand ongeval en Zorg in het buitenland kun je zelfs na januari nog aanzetten. De module gaat dan in op de 1e van de volgende maand. Dan ga je hier ook premie voor betalen. Dit verrekenen we met de premie van de volgende maand.

Een voorbeeld: zet je de module Tand ongeval op 15 februari aan? Dan gaat de module op 1 maart in. De premie voor de module wordt verrekend in de premie van maart.

Betaal je per jaar? Dan verrekenen we de nieuwe jaarpremie met wat je al hebt betaald. Binnen 2 weken krijg je een e-mail met een betaallink. Betaal je via automatische incasso? Dan schrijven we de premie binnen 2 weken af.