Naar inhoud

Grip op geldzaken

Heb je moeite om je rekeningen te betalen? Of heb je niet genoeg geld als je onverwacht met extra kosten te maken krijgt? Op deze pagina lees je een paar tips zodat je meer grip op je geldzaken krijgt.

Vind handige informatie bij Nibud

Op de website van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) vind je  informatie  over het voorkomen  en oplossen van geldproblemen. Zo kies je op de website van Nibud precies in welke situatie je nu zit. Bijvoorbeeld bij beginnende geldproblemen of schuldregelingen.

Direct aan de slag met Geldfit

Breng met de Geldfit-test in 2 minuten jouw geldsituatie in kaart. Je krijgt direct een persoonlijk advies waar je wat aan hebt. Doe ook de Potjestest om te zien op welke regelingen en toeslagen je recht hebt. Zo weet je zeker dat je geen geld laat liggen.

Wil je met iemand praten?

Kom je er niet uit? Of heb je een vraag? Dan kun je op Geldfit.nl (anoniem) met iemand bellen of chatten die met je meedenkt. Je vindt op Geldfit ook organisaties bij jou in de buurt die je kunnen helpen. Voor als je liever in het echt met iemand spreekt. 

Tip: betalen in delen

Het komt niet altijd goed uit om je eigen bijdrage of (verplicht) eigen risico in 1 keer te betalen. Via FBTO Zorggebruik kun je daarom snel en makkelijk instellen dat je je zorgnota’s in delen betaalt. Zo voorkom je dat we in 1 keer een groter bedrag van je rekening afschrijven.

Betalingsachterstand bij FBTO

Wil je weten wat er gebeurt als je niet betaalt? Bekijk dan de pagina Betalingsachterstand. En lees hoe je bijvoorbeeld een betalingsregeling kunt aanvragen.