Naar inhoud
Prinsjesdagkoffer met een klok

Kies de betaaldatum van je zorgpremie

Soms komt de betaaldatum van je zorgverzekering gewoon niet goed uit. Daarom kies je bij FBTO uit 5 verschillende betaalmomenten in de maand. Klanten vertellen hier wat bij hen past.  
19 september 2023

Bepaal zelf wanneer jij je zorgverzekering betaalt

Ideeal toch? Wan bij FBTO kies je namelijk zelf uit 5 betaalmomenten in de maand én dat is elke maand te wijzigen. Hoe doen Laura, Remi, Bert en Martine dat?

Je hebt je geldzaken goed onder controle. Je weet wanneer je de vaste lasten betaalt en daar pas je andere uitgaven op aan. Zo kun je bijvoorbeeld zelf bepalen wanneer jij je zorgverzekering moet betalen. Lees hoe 4 van onze klanten hun betaalmoment kiezen en waarom.

“Mijn betaalmoment past bij wanneer ik salaris krijg”

Laura (37) kiest voor een incasso van haar zorgpremie op de 1e van de maand. “Voor mij is dat handig, want ik krijg m’n salaris altijd op de 28e. Mijn huur, zorg- en autoverzekering betaal ik kort daarna. Ik vind het fijn om de grote afschrijvingen allemaal in dezelfde week te hebben. Dan weet ik precies hoeveel ik nog kan uitgeven in de rest van de maand.”

“Zo weet ik zeker dat er genoeg geld op m’n rekening staat”

Remi (24) krijgt zijn loon halverwege de maand. Hij betaalt zijn zorgpremie het liefst op de 21e. “De precieze datum waarop ik mijn salaris krijg, verschilt. Dat schommelt meestal tussen de 15e en 18e van de maand. Dan vind ik de 21e een veilige keuze. Zo weet ik zeker dat er voor mijn zorgpremie genoeg geld op mijn rekening staat.”

“Ik veranderde mijn betaalmoment toen ik met pensioen ging”

Bert (68) betaalde jarenlang zijn zorgpremie op de 15e van de maand. Toen hij van z’n oude dag mocht gaan genieten, veranderde zijn voorkeur. “Ik krijg m’n AOW vaak rond de 24e. Het komt me nu dus veel beter uit om mijn zorgpremie wat later in de maand te betalen. Ik kon die incassodatum heel makkelijk aanpassen in MijnFBTO.” 

Kies je betaalmoment

Hoe werkt dat precies, je betaalmoment kiezen? En waar kun je dan eigenlijk uit kiezen? Bekijk de video!

Plan de afschrijving zoals je het zelf wilt

Betaal je per maand? En wil je net als Bert je betaalmoment aanpassen? Bij FBTO kun je dit elke maand wijzigen. Regel het makkelijk en snel via MijnFBTO. Je kunt kiezen uit de:

  • 1e van de maand
  • 15e van de maand
  • 21e van de maand
  • 24e van de maand
  • 27e van de maand

Goed om te weten

Kies je voor de 1e van de maand? Dan betaal je voor diezelfde maand. Kies je voor een ander moment? Dan betaal je je zorgpremie altijd voor de volgende maand. Op 1 augustus betaal je bijvoorbeeld voor de maand augustus. En vanaf 15 augustus is de afschrijving voor de maand september.

“De 1e 2 incasso’s kwamen snel achter elkaar”

Wisselen van zorgverzekering betekent soms dat je in de 1e maand extra uitgaven hebt. Martine (22) zat in haar kerstvakantie klaar om de beste zorgverzekering voor het nieuwe jaar uit te zoeken. “Als student wil ik natuurlijk zo veel mogelijk op mijn vaste lasten besparen. Dat kan soms makkelijk door van zorgverzekering te wisselen. Dit jaar koos ik voor FBTO. Ook omdat ik zelf het moment kan kiezen om mijn zorgverzekering te betalen, ideaal! Ik koos voor de 27e van de maand, net nadat mijn studiefinanciering binnenkomt.”

In januari had Martine 2 afschrijvingen. “15 januari werd m’n 1e premie afgeschreven. En op 27 januari betaalde ik voor februari. Dat was vrij kort achter elkaar. Gelukkig had ik in december niet al m’n geld opgemaakt aan kerstcadeaus, dus was het geen probleem.”

Meer keuzes bij je zorgverzekering

Je betaalmoment is niet het enige dat je kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld ook je zorgkosten en eigen risico in delen betalen. Zelfs je vrijwillig eigen risico. En dat is uniek! O ja, het regelen van je geldzaken bij onze zorgverzekering doe je makkelijk online via MijnFBTO of Zorggebruik. 

Maar ook het afsluiten van aanvullende modules verzekeringen afsluiten als je die nodig hebt. Zo stel je je eigen zorgverzekering samen en kun je besparen op de kosten. Lees hoe je in 7 stappen een voordelige zorgverzekering kiest. Of regel het meteen in MijnFBTO.

Misschien vind je dit ook interessant...