Naar inhoud
Evert fietst met racefiets over de fietspaden in de weilanden

Evert: “blijven trainen voor Australië”

5 operaties, een verhuizing en een nieuwe heup: Everts fietstocht door Australië lijkt ver weg. Maar hij heeft er nog steeds zin in. Hij blijft zoeken naar manieren om te kunnen gaan.

Niet dromen, maar doen

We volgen mensen die niet alleen dromen, maar ook doen. Evert blijft in zijn droom geloven: fietsen door Australië. Zijn gezondheid gooit roet in het eten, maar hij houdt vol.

Dromen over fietsen door Australië

We zijn alweer een jaar verder sinds de vorige aflevering. In deze video zie je hoe het nu met Evert en zijn dromen gaat.

Voorbereiding met hindernissen

Evert zou 5 maanden naar Australië gaan. Hij wilde 6.500 kilometer fietsen, van Perth naar Brisbane. Onderweg zou hij stoppen bij zijn neven en nichten. Dus verkocht hij zijn huis en ging samen met zijn vriend Joop hard trainen om fit te zijn voor deze tocht.

Maar tijdens deze goede voorbereiding kreeg hij te maken met tegenwind. Evert wacht op een operatie aan zijn versleten heup. En ondertussen is hij in het afgelopen jaar 5 keer aan zijn oog geopereerd. Toch blijft Evert dromen. En trainen.
“Mijn zicht is nog niet zoals het moet zijn. Maar ik hoop nog steeds naar mijn familie te gaan in Australië. Zij kijken er ook erg naar uit.”

Minimaal 3x per week trainen

Inmiddels heeft hij een nieuw huis, vlakbij zijn kinderen en kleinkinderen. En vanuit deze nieuwe plek in Noord-Holland maakt hij zijn kilometers door de polder. In het voorjaar en de zomer traint hij met maatje Joop vanaf de camping op de Veluwe. Steeds een stukje verder, om zo fit mogelijk te zijn. Evert wil nog steeds dolgraag naar Australië.

Maar hij onderzoekt nu ook andere manieren om de 6.500 kilometer down under af te leggen. Zoals een camper. Zo kan hij als het fietsen niet lukt, toch flink wat kilometers maken. Voorlopig heeft Evert nog wat tijd om na te denken, want hij moet wachten op een nieuwe heup. Veel succes Evert! 
De kaart van dromen van Australië met de route die Evert wil fietsen
Evert en zijn maatje Joop trainen op de racefiets
Evert plaatst zijn racefiets op fietsendrager van de caravan
Evert fietst op de racefiets door de weilanden

Aflevering 1: de voorbereiding

In aflevering 1 zag je hoe Evert zijn reis uitstippelde. En hoe hij hard trainde om in vorm te komen. Bekijk aflevering 1.

Misschien vind je dit ook interessant...