Naar inhoud
Susan zwemt in open water, haar hoofd met zwembril en badmuts steekt boven water uit

De keuze van Susan: koudwaterzwemmen

Susan doet aan koudwaterzwemmen. Elke dag. Met het koude water verdooft ze de pijn in haar nek en schouder. Hierdoor voelt ze zich gezonder en 1 met haar lichaam.

Pijnverlichting door de kou

Susan zwom altijd al graag, maar na een kop-staartbotsing in 2016 is het voor haar een must geworden. Door het ongeluk heeft ze altijd pijn in haar nek en schouder. Het koude water verdooft de pijn. Susan: “Ik zwom ’s zomers altijd veel buiten, maar een vriendin haalde me over om ook eens in de winter buiten te zwemmen. Toen was ik verkocht. Het koude water werd mijn beste vriend.” Sindsdien ligt Susan 365 dagen per jaar in het water.

“Het koude water werd mijn beste vriend.”
Susan loopt ons lachend tegemoet in het bos
Susan neemt zittend in het bos slokjes uit een beker, met op de voorgrond een thermosfles

Buitenzwemmen tegen klachten

Volgens Susan is koudwaterzwemmen iedereen aan te raden: “De positieve effecten van buitenzwemmen gelden voor iedereen: je wordt er gezonder van, gelukkiger en nog meer 1 met je lichaam. Perfect voor mensen met lichamelijke of psychische klachten. Maar ook als je gewoon van zwemmen houdt. Ik kan me best voorstellen dat het lastig is om te beginnen. Daarom help ik anderen graag bij het nemen van de 1e stappen.” 

Heft in eigen handen

Ondanks haar lichamelijke klachten, neemt Susan het heft in eigen handen. Heb jij net als Susan last van lichamelijke of psychische klachten en wil je daarmee aan de slag? Met de zorgverzekering van FBTO kies je zelf de aanvullende modules die jij nodig hebt. Zo krijg je bijvoorbeeld bij de module Zorg & Herstel een vergoeding voor een mindfulness training.

Hoe is het met jouw conditie?

Verzeker je gezondheid

Bij FBTO kies je zelf een zorgverzekering met de aanvullende modules die jij nodig hebt. Lees meer over aanvullende modules

Module Zorg & Herstel

Met de module Zorg & Herstel verzeker je je aanvullend voor bijvoorbeeld een training mindfulness. Je leert beter omgaan met stress. Lees meer over Zorg & Herstel

Zorgadvies

Heb je persoonlijk advies nodig over zorg? Bijvoorbeeld wachtlijsten, second opinion of langdurige zorg. Je kunt FBTO Zorgbemiddeling bellen. Lees meer over FBTO Zorgbemiddeling

Module Zorg in het buitenland

Een sportevenement in het buitenland? Met de module Zorg in het buitenland zit je goed voor spoedeisende medische zorg. Meer over de module Zorg in het buitenland

Kies een passende zorgverzekering

Je gezondheid doet ertoe, het is dan ook goed om aan zorg te denken. Wij helpen je met het kiezen van de juiste zorgverzekering.
Bereken je premie
Susan zit gehurkt aan de waterkant met haar handen in het water

3 tips van Susan

  • Je kunt ervoor kiezen om in een wetsuit te zwemmen, zoals veel openwaterzwemmers doen. Maar ik draag graag een badpak, dat zorgt ervoor dat ik mij vrijer voel.
  • 19% van Nederland bestaat uit water: je kunt dus altijd wel ergens in de buurt zwemmen. Ga op zoek naar mooie lokale zwemplekken!
  • Ga eens met iemand samen zwemmen. De positieve effecten van buitenzwemmen gelden voor iedereen en werken aanstekelijk!

Meer inspirerende klantverhalen

Meer inspirerende klantverhalen