Naar inhoud
Lars en Andrea geven elkaar een zoen boven een tafeltje

Aflevering 1: online daten

Als Lars en Andrea elkaar online ontmoeten, springt de vonk over. Kan dit uitgroeien tot een lange afstandsrelatie? De afstand en een pandemie zorgen voor een haast onmogelijke liefde.

Luister ook naar de audioverhalen van Farley & Esra

Lars zoent Andrea bij de waterkant
Lars en andrea lopen over een pad met tropische planten

Onmogelijke liefde

In de FBTO podcast vertellen we het verhaal van klanten die niet alleen dromen, maar doen. Zoals de Nederlander Lars en Peruaanse Andrea. Zij kiezen ervoor om actie te ondernemen, en hun gevoel voor elkaar te volgen. De 10.154 kilometer afstand tussen hen staat de liefde niet in de weg. In de 3-delige podcastreeks ‘Onmogelijke liefde’ vertellen zij hoe hun online relatie uitgroeit tot een lange afstandsrelatie.

Podcast: het verhaal van Lars & Andrea

Benieuwd naar het verhaal van Lars en Andrea? Beluister nu aflevering 1 van onze 3-delige podcastreeks ‘Onmogelijke liefde’.

De online ontmoeting

Toen de Nederlander Lars een datingapp downloadde op zijn telefoon, was hij al een tijdje vrijgezel. Als Lars aan het swipen is, komt hij Peruaanse Andrea tegen. Een knappe Latina: daar was hij stiekem naar op zoek. Hij is zo van haar onder de indruk, dat hij besluit haar een berichtje te sturen. Andrea zat met een ander doel op de datingapp. Zij was op zoek naar reisgenoten voor haar reis naar Europa: “Ik zocht geen relatie, maar wilde vrienden ontmoeten zodat ik de taal kan leren en andere plekken in Nederland kan zien. Ik was écht op zoek naar een reisgenoot. En toen kreeg ik een berichtje van Lars.”
Lars en Andrea zitten samen in het gras
Andrea heeft haar armen om Lars heen terwijl ze vanuit een zwembad over het mooie landschap uitkijken

Urenlange gesprekken

Na de eerste online ontmoeting vullen Lars en Andrea hun dagen met urenlange digitale gesprekken. Na een halfjaar van chatten en videobellen, besluiten ze dat het tijd is om elkaar in het écht te zien.
Lars en Andrea lopen hand in hand een café uit

Van datingapp tot lange afstandsrelatie

Het plan is dat Andrea naar Amsterdam zal komen, om Lars een paar dagen later in Friesland te ontmoeten. Maar dat loopt anders dan gepland. Lars: “Toen ik uit mijn werk kwam zag ik een berichtje van haar neef in het Spaans. Dat moest ik eerst vertalen. Toen bleek dat haar vader een auto-ongeluk had gehad. Daardoor kon Andrea niet naar Nederland komen.

Andrea: “Ik merkte dat ik toen echt gevoelens begon te krijgen. We maakten ook echt plannen, zoals wat we allemaal zouden zien en doen in Nederland.”

Meer inspirerende klantverhalen