Naar inhoud
Prinsjesdag koffer met medicijnen in de hand

Kies de zorgverzekering die bij jou past

De één kiest voor basis, de ander wil uitgebreid. Bij FBTO kies je uit 3 verschillende basis zorgverzekeringen. Onze klanten Jasper & Annemarie vinden keuzevrijheid erg belangrijk.   

Keuzevrijheid in je basis zorgverzekering

Vader Jasper (48) traint voor een grote wielrenwedstrijd, dochter Jet (12) moet een beugel en is daarom bij moeder Annemarie (45) meeverzekerd. Annemarie: “We zochten een manier om binnen het gezin in zo veel mogelijk situaties verzekerd te zijn. En dat kon door uit 3 verschillende basis zorgverzekeringen te kiezen.”

De beugel van Jet

Kinderen tot 18 jaar worden meeverzekerd met hun ouders. Dus Jet ook. Ze heeft al vanaf jongs af aan een overbeet dus Jasper en Annemarie wisten dat de beugel eraan zat te komen. Annemarie: “We zijn gaan zoeken naar een passende zorgverzekering, zodat Jet daarin ook goed verzekerd was. Bij FBTO hebben we gekozen voor de Basis Vrij-verzekering. Daar kun je de module Gezichtszorg & Orthodontie bij kiezen. Dat scheelt weer in de hoge kosten voor de komende jaren.” Daarnaast kan Annemarie ook zelf de zorgverlener kiezen. “Dat vinden we een fijn idee als het gaat om Jet. Zij moet zich prettig voelen bij de huisarts of orthodontist.” 

Aanvullende modules

Jasper: “Ik heb altijd al Luik-Bastenaken-Luik willen fietsen. Dus ik ben onlangs een stuk meer gaan trainen.” Jasper wil er dan wel voor zorgen dat hij de juiste dekking in zijn zorgpakket heeft voor eventuele blessures of ongevallen. “Zeker als je heel snel de berg afgaat, is dat best gevaarlijk. Stel er gebeurt wat, dan wil ik goed verzekerd zijn. Dus heb ik gekozen voor de Basis Plus-verzekering. Dan kan ik 6 aanvullende modules kiezen, waaronder fysio, die aansluiten bij m’n sportieve leven. Zo heb ik meer controle over mijn eigen zorgverzekering.” 

Keuzevrijheid in soorten zorgverzekering

Als gezin kunnen Jasper en Annemarie natuurlijk ook te maken krijgen met onverwachte medische situaties en dus kosten. Annemarie: “Daarom is het zo fijn dat we bij FBTO keuze hebben uit 3 basis zorgverzekeringen en die ook nog eens kunnen aanvullen met aanvullende modules.”    

Nieuwsgierig welke basis zorgverzekering het beste bij jou past? Ontdek het nu.

Misschien vind je dit ook interessant...