Naar inhoud

Module Alternatieve geneeswijzen

Kies je de module Alternatieve geneeswijzen? Dan ben je aanvullend extra verzekerd voor alternatieve behandelingen en geneesmiddelen. Bijvoorbeeld acupunctuur, homeopathie, hypnotherapie, mesologie en reflexzonetherapie.

Je FBTO Zorgverzekering vul je aan met de module Alternatieve geneeswijzen. Je kiest de module gelijk met je basisverzekering. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Daarom kies je deze module

  • Premie vanaf: € 7,95 per maand
  • Vergoeding alternatieve geneeswijzen en behandelingen
  • Kies zelf je maximale vergoeding

De premie is afhankelijk van je leeftijd. Bereken je premie om te zien wat jij betaalt.

Bereken je premie 2 minuten

Vergoeding module Alternatieve geneeswijzen 

Met de module Alternatieve geneeswijzen krijg je de kosten vergoed tot maximaal € 200,- of € 350,- per kalenderjaar, per verzekerde.
In de polisvoorwaarden (pdf) lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Andere dekking?

Kies een andere aanvullende module voor extra vergoedingen:

Over alternatieve geneeswijzen

Je krijgt alleen een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen als de alternatief genezer of therapeut is aangesloten bij een beroepsvereniging. Bekijk de FBTO Beroepsverenigingenlijst (pdf).

Je krijgt maximaal € 35,- per bezoekdatum vergoed. De vergoeding voor alternatieve geneeswijzen valt niet onder je eigen risico. De module Alternatieve geneeswijzen kies je tegelijk met de basisverzekering. De module blijft aanstaan tot en met 31 december. Lees in de vergoedingenzoeker meer over de vergoeding van alternatieve geneeswijzen.

Over alternatieve geneesmiddelen

Je krijgt een vergoeding voor antroposofische en homeopathische geneesmiddelen als:

  • De geneesmiddelen zijn voorgeschreven door een arts of medisch specialist. Dat mag je alternatief genezer dus niet doen.
  • De geneesmiddelen zijn geregistreerd in de G-standaard van de Z-index. Dat is een database waarin alle geneesmiddelen staan die je kunt halen bij de apotheek.
  • De geneesmiddelen moeten het kenmerk u.a. (uitsluitend apotheek) hebben als deze geregistreerd staan bij het College Beoordeling Geneesmiddelen.

Lees in de vergoedingenzoeker meer over de vergoeding van alternatieve geneesmiddelen.

Bij wie kun je terecht?

Je krijgt alleen een vergoeding voor alternatieve geneesmiddelen als deze zijn geleverd door een apotheek, apotheekhoudend huisarts of medisch specialist.

Veelgestelde vragen

Om een vergoeding te krijgen voor alternatieve geneeswijzen moet de behandelaar aangesloten zijn bij een beroepsvereniging die voldoet aan onze kwaliteitseisen voor alternatieve genezers en therapeuten.

Ook moet de behandelaar een geldige AGB code hebben. Op AGBcode.nl kun je de beroepsvereniging en AGB code controleren. Klik op ‘Zoeken in AGB-register’. Vul de AGB code in en klik op ‘Zoeken’. Klik daarna op de behandelaar die je zoekt. Onder het tabblad ‘Basisregistratie’ zie je of de behandelaar een geldige AGB code heeft. Onder het kopje ‘Erkenningen’ zie je bij welke beroepsvereniging de behandelaar is aangesloten.

Wat je precies vergoed krijgt, lees je in de vergoedingenzoeker. Of bekijk de polisvoorwaarden.

Nee, je krijgt wel een training mindfulness vergoed in de module Conditie & Fitheid.

Nee, je eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering. Lees meer over je eigen risico.

Documenten

Lees alles over de aanvullende modules in de polisvoorwaarden. Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument.