Module Alternatieve geneeswijzen

Kies je de module Alternatieve geneeswijzen? Dan ben je aanvullend extra verzekerd voor alternatieve behandelingen en geneesmiddelen. Bijvoorbeeld acupunctuur, homeopathie, hypnotherapie, mesologie, shiatsu en reflexzonetherapie.

Je FBTO Zorgverzekering vul je aan met de module Alternatieve geneeswijzen. Je kiest de module gelijk met je basisverzekering. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Daarom kies je deze module

  • Vergoeding alternatieve behandelingen
  • Vergoeding alternatieve geneeswijzen
  • Kies zelf je maximale vergoeding

De premie is afhankelijk van je leeftijd. Bereken je premie om te zien wat jij betaalt.

Bereken je premie 2 minuten

Vergoeding module Alternatieve geneeswijzen 

Met de module Alternatieve geneeswijzen krijg je de kosten vergoed tot maximaal € 200,- of € 350,- per kalenderjaar, per verzekerde.
In de polisvoorwaarden (pdf) lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Andere dekking?

Kies een andere aanvullende module voor extra vergoedingen:

Over alternatieve geneeswijzen

Je krijgt alleen een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen als de alternatief genezer of therapeut is aangesloten bij een beroepsvereniging. Bekijk de FBTO Beroepsverenigingenlijst (pdf).

Je krijgt maximaal € 35,- per bezoekdatum vergoed. De vergoeding voor alternatieve geneeswijzen valt niet onder je eigen risico. De module Alternatieve geneeswijzen kies je tegelijk met de basisverzekering. De module blijft aanstaan tot en met 31 december. Lees in de vergoedingenzoeker meer over de vergoeding van alternatieve geneeswijzen.

Vergoed in deze module: shiatsu

Soms zit je even niet zo lekker in je vel. Een drukke baan, verdrietige gebeurtenis, stress of verkeerde voeding, kunnen je uit balans brengen. Shiatsu is een Japanse drukmassagetherapie die je lichaamsenergie weer laat stromen. Hierdoor voel je je energieker en fitter. Zorg goed voor jezelf en ontspan regelmatig. Want in ons drukke leven vergeten we wel eens een pas op de plaats te maken. Shiatsu is een goede manier om even rust te nemen en weer op te laden. Shiatsu iets voor jou? Je kunt je hiervoor aanvullend verzekeren met de module Alternatieve geneeswijzen.

Over alternatieve geneesmiddelen

Je krijgt een vergoeding voor antroposofische en homeopathische geneesmiddelen als:

  • De geneesmiddelen zijn voorgeschreven door een arts of medisch specialist. Dat mag je alternatief genezer dus niet doen.
  • De geneesmiddelen zijn geregistreerd in de G-standaard van de Z-index. Dat is een database waarin alle geneesmiddelen staan die je kunt halen bij de apotheek.
  • De geneesmiddelen moeten het kenmerk u.a. (uitsluitend apotheek) hebben als deze geregistreerd staan bij het College Beoordeling Geneesmiddelen.

Lees in de vergoedingenzoeker meer over de vergoeding van alternatieve geneesmiddelen.

Bij wie kun je terecht?

Je krijgt alleen een vergoeding voor alternatieve geneesmiddelen als deze zijn geleverd door een apotheek, apotheekhoudend huisarts of medisch specialist.

Veelgestelde vragen

Om een vergoeding te krijgen voor alternatieve geneeswijzen moet de behandelaar aangesloten zijn bij een beroepsvereniging die voldoet aan onze kwaliteitseisen voor alternatieve genezers en therapeuten. Wat je precies vergoed krijgt, lees je in de vergoedingenzoeker. Of bekijk de polisvoorwaarden.

Nee, je krijgt wel een training mindfulness vergoed in de module Conditie & Fitheid.

Nee, je eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering. Lees meer over je eigen risico.

Documenten

Lees alles over de aanvullende modules in de polisvoorwaarden. Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument.