Naar inhoud

Annulerings­verzekering voor je vakantie

Met de module Annuleringsverzekering ben je verzekerd als je plotseling niet op reis kunt. Of je reis bijvoorbeeld door ziekte moet afbreken.

De annuleringsverzekering kies je bij een kortlopende reisverzekering van FBTO.

  • 24/7 hulp FBTO Alarmcentrale
  • Geen eigen risico
  • Heb je schade? App je schade
De premie is afhankelijk van het aantal verzekerden en is inclusief assurantiebelasting.

Zo werkt het

Kun je plotseling niet op vakantie of moet je eerder terug naar huis? Hoe verzeker je dat? Bekijk de video.

Dit vergoedt de annulerings­verzekering

Met de annuleringsverzekering krijg je tot maximaal € 14.000,- per jaar vergoed.
Bekijk ook de polisvoorwaarden van de kortlopende reisverzekering (pdf). Daarin lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Meer verzekeren?

Kies bij je reisverzekering meer aanvullende modules. Bijvoorbeeld:

It giet oannulerings­dekking

De it giet oannuleringsdekking is een uitbreiding op onze annuleringsverzekering. Heb jij een geldig startbewijs voor de Elfstedentocht? En klinken de woorden “It giet oan!” als jij op vakantie bent óf net hebt geboekt? Dan vergoeden wij de annuleringskosten van je geboekte vakantie. Lees meer over de it giet oannuleringsdekking.

Vaker per jaar op reis?

Ga je langer dan 2 weken per jaar op vakantie? Denk ook aan je weekendjes weg. Dan is de doorlopende reisverzekering al snel voordeliger.

Vragen over de annulerings­verzekering

De module Annuleringsverzekering is een aanvulling op je kortlopende reisverzekering of doorlopende reisverzekering van FBTO. Deze verzekering geldt voor je vakanties in de hele wereld. Heb je de module aan staan? En kun je plotseling niet op reis of moet je eerder naar huis? Dan vergoeden wij de hele reissom of een gedeelte daarvan.

Heb je een annulering bij je kortlopende reisverzekering gesloten? Dan vergoeden wij de kosten tot € 14.000,- per verzekeringsjaar. Kies zelf voor welk bedrag je je vakantie wilt verzekeren. Bij de doorlopende reisverzekering kun je kiezen uit € 1.500,-, € 3.000,- of € 4.500,-. per verzekerde. Zo kun je voor dat bedrag een nieuwe vakantie boeken.

Zet de module Annuleringsverzekering binnen 14 dagen na het boeken van je reis aan. Alleen dan krijg je een vergoeding. Latere boekingen zijn automatisch meeverzekerd zolang je de modules aan hebt staan. Je hebt voor deze module geen eigen risico.

Nee, voor de module Annuleringsverzekering heb je geen eigen risico.

Je kunt de aanvullende module Annulering afsluiten binnen 14 dagen nadat je de eerste reis hebt geboekt. Of binnen 14 dagen nadat je de eerste huurovereenkomst van je vakantieadres hebt geboekt. Dan is deze reis ook verzekerd.

Dat kan. Dat is een aanvullende verzekering, naast de basis verzekering van je reisverzekering. Deze annuleringsverzekering sluit je binnen 14 dagen na het boeken van de reis af.

Heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies gegeven voor je vakantieland? En kun je daardoor niet op vakantie? Neem dan contact op met je reisorganisatie. Zij moeten een oplossing aanbieden als er voor jouw bestemming een negatief reisadvies geldt. Kijk voor het actuele reisadvies op de website nederlandwereldwijd.nl.

Ga je toch op vakantie naar een land terwijl er een negatief reisadvies was vóór je vertrok? Dan ben je niet verzekerd.

Was je al in het vakantieland op het moment dat er een negatief reisadvies gegeven werd? Dus was er nog geen negatief reisadvies vóór je vertrok? Dan blijf je gewoon verzekerd. Je moet dan wel zo snel mogelijk weggaan uit het land of het gebied. Neem daarvoor contact op met je reisorganisatie.

Heb je een FBTO Kortlopende annuleringsverzekering? Of heb je een doorlopende reisverzekering afgesloten voor 22 april? Dan heb je andere voorwaarden. Je krijgt in dat geval geen vergoeding als je je vakantie annuleert omdat er een negatief reisadvies is.

Heb je een FBTO Doorlopende annuleringsverzekering afgesloten vanaf 22 april 2020? Dan ben je wel verzekerd als je annuleert door kleurcode oranje of rood. Tenzij deze kleurcodes worden afgegeven als gevolg van een grootschalige epidemie, zoals het coronavirus. Dit is niet verzekerd.


Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.