Naar inhoud

Steeds meer mensen motorrijbewijs

Motorrijden geeft het ultieme gevoel van vrijheid. Lees hoe steeds meer meer mensen in Nederland op de motor stappen.
20 februari 2018

Nederlanders ontdekken de vrijheid die motorrijden biedt. De NOS meldt op haar nieuwspagina dat een recordaantal mensen een motorrijbewijs heeft. Met vooral steeds meer 50-plussers (800.000). Op 1 januari hadden ongeveer 1,4 miljoen Nederlanders een motorrijbewijs, zo becijferde het CBS.

656.000 motorfietsen geregistreerd

In 2017 waren er in Nederland bijna 656.000 motorfietsen geregistreerd, waarvan ongeveer de helft (328.000) in bezit waren van mensen boven de 50. Opvallend is dat juist in Drenthe (-13%) en Zeeland (-12%) het aantal mensen met een motorrijbewijs is afgenomen.

Gevoel van vrijheid

Motorrijden is voor veel mensen de ultieme manier om vrijheid te ervaren. Je komt op plekken waar je met de auto niet snel komt. Je komt erachter dat er bij jou in de buurt hele mooie routes zijn om te genieten van je motor. Voor veel motorrijders is het in de wintermaanden even flink doorbijten. Maar zodra het eerste voorjaarszonnetje schijnt, stappen ze op. Pak aan, helm op, vizier naar beneden en gas!

Bij FBTO dezelfde no-claimkorting voor auto en motor

Heb je je auto bij FBTO verzekerd? En gebruikt dezelfde eigenaar/bestuurder de auto en motor? Dan geldt je no-claimkorting van de auto ook voor de motor. Nieuwsgierig naar jouw premie voor de FBTO Motorverzekering? Ontdek het via telefoonnummer (058) 234 56 78.

Misschien vind je dit ook interessant...