Naar inhoud

Een conflict melden

Met een rechtsbijstand­verzekering van FBTO krijg je juridische hulp van Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR). Zij zijn is onafhankelijk.

Je krijgt advies en antwoord op je vragen als je verzekerd bent voor deze zaak. Ook tijdens een rechtszaak. Heb je juridische hulp nodig? Zo werkt het.

Volg eerst deze 5 stappen

Je hebt recht op juridische hulp van SAR als het conflict valt onder je FBTO Rechtsbijstand­verzekering of FBTO Basis Rechtsbijstand­verzekering. Volg eerst deze 5 stappen:

  1. Schrijf op wat er is gebeurd. Begin bij het begin. Schrijf alles op in de goede volgorde.
  2. Schrijf op wat je zelf hebt gedaan. En wat de uitkomst daarvan was.
  3. Bewaar belangrijke informatie. Zoals offertes, facturen, voorwaarden en foto’s.
  4. Bewaar de spullen die schade hebben.
  5. Meld de schade online via SAR.

Let op! Heb je een juridisch conflict dat valt onder de module Verkeer? Vul dan het Europees Schadeformulier (pdf) in. Dit kun je ook digitaal doen via de app Mobiel Schademelden. Doe dat het liefst samen met de tegenpartij. Zet allebei je handtekening onder het formulier. Het formulier is vaak bewijs. Stuur dit formulier ook mee als je een conflict bij SAR meldt. Bewaar een kopie voor jezelf.

Juridisch advies nodig?

Bel Stichting Achmea Rechtsbijstand op (088) 462 37 20. Dat kan van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 18.00 uur. Gebruik het keuzemenu (pdf). Dan kunnen we je beter helpen.

Online conflict melden bij Stichting Achmea Rechtsbijstand

Online je conflict melden kan natuurlijk ook. Meld je conflict makkelijk en snel online bij Stichting Achmea Rechtsbijstand. Klik op de website van SAR op ‘Meld uw zaak’. Kies voor FBTO en vul de stappen van het online formulier in. Je hebt de ruimte om de zaak uit te leggen. Je documenten worden veilig geüpload.

Conflict per post melden

Liever via de post? Stuur dan een brief met je verslag en kopieën van het bewijs naar:
Achmea Rechtsbijstand ‘Nieuwe zaak’
Postbus 4116
7320 AC Apeldoorn