Naar inhoud

FBTO Rijstijlverzekering

Geld besparen op je autoverzekering? Download dan nu de FBTO Rijstijl app en sluit via de app je autoverzekering af.

De app meet je rijstijl en met de kilometers die jij rijdt, kun je een deel van je basispremie terugkrijgen. Hoe mooier je rijstijl, hoe meer premie je terugkrijgt. Dat kan oplopen tot wel 30% per maand!

 • Korting op je premie door een mooie rijstijl
 • Je korting kan oplopen tot 30% per maand
 • Regel het binnen 2 minuten via de app

Download nu de app en sluit direct af

Download de app en gebruik ‘m 1 maand zonder de verzekering af te sluiten. Check snel hoe mooi jouw rijgedrag is.

QR code rijstijlverzekering
autoverzekering rijstijl app

Rijstijlverzekering afsluiten? Download de app

Je sluit de FBTO Rijstijlverzekering niet af via onze website, maar via de speciale rijstijl app. Vervolgens hoef je alleen maar je auto te gebruiken zoals je dat altijd al deed.

4 factoren die invloed hebben op je score

Je snelheid. Houd jij je aan de snelheid? Dan krijg je punten! Hoe je optrekt. Té hard optrekken betekent minder punten.
Je remgedrag. Rem je hard en plotseling? Dan krijg je minder punten. Gebruik van je telefoon tijdens het rijden. De app hoef je niet speciaal aan te zetten. Dus je telefoon kan gewoon in je tas blijven.

Stel de rijstijlverzekering zelf samen

Kies je voor de FBTO Rijstijlverzekering? Dan stel je die zelf samen en kies je uit dezelfde basisdekkingen, opties en aanvullende modules als onze gewone autoverzekering.

 1. Kies je basisdekking
  De WA verzekering is verplicht voor je auto. Je bent dan verzekerd voor schade aan anderen en spullen van anderen. Uitgebreider verzekeren kan natuurlijk ook. Vergelijk onze basisverzekeringen en kies wat bij jou past.
 2. Breid je basisverzekering uit met extra opties
  Na het kiezen van je basisdekking, kun je de verzekering uitbreiden met extra opties. We hebben er 4! Kies bijvoorbeeld zelf of je bij schade liever naar je eigen vertrouwde garage gaat. Of 1 van de garages waar wij afspraken mee hebben.
 3. Aanvullend verzekeren met onze 4 modules
  Verzeker jezelf én alle inzittenden met onze inzittendenverzekering. Of kies bijvoorbeeld voor pechhulp in Nederland en/of het buitenland. Lees meer over aanvullende modules bij de autoverzekering.

Vragen over je FBTO Rijstijlverzekering?

Bel RISK op (030) 303 06 13. Dat kan van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Hiervoor kun je RISK bellen:

 • Je hebt vragen over jouw FBTO Rijstijlverzekering
 • Je wilt iets aanpassen
 • Je wilt een schade melden
 • De app doet het niet

FBTO en RISK hebben samen de app van de FBTO Rijstijlverzekering gemaakt. RISK regelt voor ons de FBTO Rijstijlverzekering. De administratie en schades bijvoorbeeld. Daarom neem je contact op met RISK als je al een FBTO Rijstijlverzekering hebt.

Meer weten over de FBTO Rijstijlverzekering?

Wil je nog meer weten over de FBTO Rijstijlverzekering en de app voordat je afsluit? Neem dan gerust contactmet ons op.

Meer over de rijstijlverzekering

Nee, je hoeft nooit extra premie te betalen. Met een score tussen de 0 en 55 punten betaal je de premie en krijg je niks terug. Rijd je binnen een periode van 1 jaar voor 2 of meer maanden achter elkaar een score van 35 of minder? Dan hebben wij het recht om de verzekering eerder te stoppen. Ook als je geen schade hebt veroorzaakt.

RISK is een volmacht van FBTO. Zij regelen de administratie en uitvoering van de FBTO Rijstijlverzekering. Heb je vragen of wil je iets in je verzekering aanpassen? Neem dan contact met RISK op via fbto@risk.nl of via (030) 303 06 13 op maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 18.00 uur. En op vrijdag van 08.00 tot en met 18.00 uur. Onderwerpen waarvoor je RISK kunt bellen:

 • Je hebt vragen over je FBTO Rijstijlverzekering
 • Je wilt iets aanpassen
 • Je hebt een nieuwe auto gekocht die je wilt verzekeren
 • Je moet schade melden
 • De app doet het niet

De app herkent wanneer je in de auto zit. En in de meeste gevallen weet de app ook dat je de bijrijder bent. De app leert dit na verloop van tijd steeds beter te bepalen. Maar soms gaat het niet goed. Gelukkig wordt je uiteindelijke maandscore bepaald door te kijken naar alle ritten die hebt gemaakt in de afgelopen maand. Die keer dat je als bijrijder in de auto zat heeft dus minder invloed op je score.

FBTO gaat vertrouwelijk om met jouw data. Lees hier meer over in onze privacy voorwaarden (pdf). Hierin lees je ook meer over het inzien of wissen van persoonsgegevens en hoelang we de data bewaren.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.

Al klant? Of meer weten?

Vind alle informatie over de autoverzekering op de servicepagina. Of neem contact met ons op. We helpen je graag.

Rijstijl niks voor jou?

Sluit dan onze gewone FBTO Autoverzekering af.