Naar inhoud

We verbeteren onze zorgverzekering samen met jou!

Tips, complimenten, signalen en klachten. We krijgen ze allemaal over onze zorgverzekering. En daar zijn we erg blij mee! Want zo weten wij wat we mogelijk kunnen verbeteren. En waar jij als klant al blij mee bent. Hier lees je een paar voorbeelden van wat we het afgelopen jaar verbeterd hebben.

Korting bij het vrijwillig eigen risico

We hebben de kortingsbedragen bij het vrijwillig eigen risico aangepast. Je krijgt bij de basisverzekering (naturapolis) en bij Vrije keuze zorgverlener (restitutiepolis) een andere korting. Je hebt de volgende keuzes:

  • € 200,- vrijwillig eigen risico: 
    • € 8,80 korting per maand op de basisverzekering (naturapolis)
    • € 10,- korting per maand op de basisverzekering met Vrije keuze zorgverlener (restitutiepolis)
  • € 500,- vrijwillig eigen risico:
    • € 22,- korting per maand op de basisverzekering (naturapolis)
    • € 25,- korting per maand op de basisverzekering met Vrije keuze zorgverlener (restitutiepolis)

Zorgkosten betalen met iDEAL

In 2020 hebben we een nieuwe functie toegevoegd in Zorggebruik én de FBTO Zorg app. Je kunt de rekening voor je zorgkosten nu direct betalen via iDEAL. Je krijgt altijd bericht van ons als er een rekening voor je klaarstaat. In dat bericht staat een verwachte datum wanneer we het bedrag van je rekening afschrijven. Soms komt die verwachte datum niet uit. Bijvoorbeeld omdat je in die periode al andere (grote) uitgaven hebt staan. Je kunt er daarom nu voor kiezen om de kosten meteen te betalen. 

Nieuwe app: FBTO Online Fysio

We hebben een nieuwe app: FBTO Online Fysio. In de app staan oefeningen voor veel voorkomende klachten in Nederland. Je kunt gebruikmaken van de app als je aanvullend bent verzekerd met onze module Spieren & Gewrichten. FBTO Online Fysio is de nieuwste toevoeging in ons aanbod e-health. We bieden met e-health digitale mogelijkheden aan om met je eigen gezondheid bezig te zijn. 

Zorggebruik vernieuwd

Iets wat we in 2020 hebben vernieuwd én waar je in 2021 volop gebruik van kunt maken, is het vernieuwde Zorggebruik. We hebben de look and feel aangepast en het sluit nu beter aan bij fbto.nl. Een van de grootste veranderingen die we hebben doorgevoerd, is de visuele weergave van het eigen risico. We hopen dat het op deze nieuwe manier duidelijker is voor onze klanten. En zoals het hoort bij mobile first, kun je nu ook al je zorgkosten goed op je mobiel bekijken.