Naar inhoud

Machtiging aanvragen voor de FBTO Zorgverzekering

Het kan voorkomen dat jij informatie nodig hebt over de zorgverzekering van een ander. Of je wilt een ander toestemming geven om jouw FBTO Zorgverzekering te bekijken en aan te passen. Hiervoor hebben wij een machtiging nodig.

Vul het machtigingsformulier in

Wil je een machtiging aanvragen? Vul dan het machtigingsformulier in. Dit kan makkelijk online of via de post. Zorg er wel voor dat beide handtekeningen op het formulier staan. Vul je het formulier online in? Maak dan een foto van de handtekeningen en upload die in het digitale machtigingsformulier. Zodra wij de machtiging verwerkt hebben, sturen wij een bevestiging.

Wij mogen privégegevens niet delen zonder toestemming

Informatie over je zorgverzekering mogen wij niet zomaar delen met iemand anders. Ook mogen wij jouw polis niet veranderen als een ander dat vraagt. Dit is geregeld in de Privacy Wet- en Regelgeving.

Een machtiging geeft toestemming voor bepaalde gegevens

Met het invullen van de machtiging geef je een ander toestemming voor het bekijken en aanpassen van gegevens van de FBTO Zorgverzekering. Jij kiest voor welke gegevens je de ander toestemming geeft. Bijvoorbeeld voor alleen de financiële gegevens. Of een combinatie van meer.

 • Financiële gegevens: eigen risico, betalingsregeling of betalingswijze
 • Persoonlijke gegevens: adres- en polis aanpassingen
 • Medische gegevens: vergoedingen, medicijnen en zorgkosten

Het verschil tussen een machtiging afgeven en gemachtigd worden

Geef je een machtiging af? Dan geef je een ander toestemming voor het bekijken en aanpassen van gegevens van je FBTO Zorgverzekering. De persoon die toestemming krijgt, heet een gemachtigde. Bekijk de verschillen tussen het afgeven van een machtiging en gemachtigd worden.

Je geeft een machtiging af

Je wilt een ander toestemming geven om je FBTO Zorgverzekering te bekijken en aan te passen.

 • Je kind verleent bijvoorbeeld aan jou mantelzorg en heeft informatie over vergoedingen van medicijnen nodig.
 • Je geeft de ander toestemming door het machtigingsformulier in te vullen.
 • Je kiest voor welke gegevens je toestemming geeft: financiële, persoonlijke en/of medische gegevens.
 • De machtiging is 5 jaar geldig.

Je wordt gemachtigd door iemand

Je hebt informatie over de zorgverzekering van een ander nodig.

 • Je meerderjarige kind vraagt bijvoorbeeld of jij de aanvullende module Zorg in het buitenland Wereld wilt aanzetten van zijn FBTO Zorgverzekering.
 • De ander moet jou toestemming geven door het machtigingsformulier in te vullen.
 • Je krijgt toestemming tot bekijken en aanpassen van financiële, persoonlijke en/of medische gegevens.
 • De machtiging is 5 jaar geldig.

Informatie blijven we sturen naar de verzekerde

Met een machtiging geef je een ander toestemming om zaken rond je FBTO Zorgverzekering te regelen. Maar informatie over bijvoorbeeld nota’s of vergoedingen blijven we sturen naar de verzekerde zoals hij of zij heeft aangegeven. Wil je het e-mailadres aanpassen naar de gegevens van de gemachtigde? Regel dit dan samen met de verzekeringsnemer in MijnFBTO

De machtiging is 5 jaar geldig

Je geeft toestemming aan de gemachtigde voor 5 jaar. Wil je de machtiging eerder opzeggen? Bel ons dan op: (058) 234 56 78. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur. En op zaterdag van 9.00 tot 14.00 uur.