Naar inhoud

Online dokter: de Dokter op Zak app

Koorts, huiduitslag, oorpijn of een ander kwaaltje waarvan je niet precies weet wat je ermee moet? Of een bijsluiter waarvan je niks snapt? Met de online Dokter op Zak app van FBTO krijg je snel antwoord op je medische vragen. Bijvoorbeeld omdat je geen tijd hebt om een afspraak te maken met je huisarts. De online Dokter op Zak app is de hele week bereikbaar. Ook ’s avonds en in het weekend. Wanneer het jou uitkomt.

illustratie van de FBTO online dokter op zak app

Download onze gratis app de Dokter op Zak

Heb je een FBTO Zorgverzekering? Dan kun je De Dokter op Zak app gratis downloaden in de Google Play Store of App Store. De Dokter op Zak app draait op de versie OS 8 en hoger en Android 4.4 en hoger.

Heb je de app gedownload? Je beveiligt de app met een persoonlijke pincode, zodat niet iedereen je medische vragen in kan zien. Je kunt daarna direct je vraag stellen. Bekijk hier de gebruikersvoorwaarden (pdf) van de online Dokter op Zak app.

Antwoord van ervaren medisch deskundigen

Stel je een vraag in de online Dokter op Zak app? Dan krijg je antwoord van een team ervaren medisch deskundigen van Medicinfo. Dat zijn verpleegkundigen, artsen en medisch specialisten. Medicinfo is een organisatie die iedere dag bezig is zorg te vernieuwen en beter te maken. Medicinfo werkt voor verschillende huisartsenposten en ziekenhuizen en heeft een uitgebreid netwerk van specialisten. Medicinfo is gecertificeerd door het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG).

Openingstijden

Het medisch team van Dokter op Zak is er op maandag tot en met vrijdag van 7:00 tot 23:00 uur. En in het weekend en op feestdagen van 09:00 tot 21:00 uur (Nederlandse tijd). Bij spoed kun je vanuit de app direct bellen met de FBTO Alarmcentrale. Zij staan 24/7 voor je klaar op +31 (0)58 234 56 50.

Je krijgt zo snel mogelijk een reactie

Je krijgt zo snel mogelijk een reactie van Medicinfo. Medicinfo geeft reactie op 90% van de vragen binnen:

Chat: 60 minuten, meestal zelfs binnen 20 minuten
Telefoon: 30 seconden

Bespreekt de verpleegkundige je vraag met een arts of specialist? Dan krijg je binnen 3 uur antwoord.

Chatten met een online verpleegkundige en foto’s uploaden

Het gebruik van de app is erg makkelijk. Vergelijk het met WhatsApp: chatten en ook makkelijk je foto’s uploaden. Dokter op Zak is er elke dag van de week! Op maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 23.00 uur. En in het weekend en op feestdagen van 9.00 tot 21.00 uur. Kies een moment waarop het jou uitkomt.

Bellen met Dokter op Zak

Heb je tijdens je vakantie even geen internetverbinding? Bel Dokter op Zak dan tijdens openingstijden op (088) 462 04 62.

FBTO ziet je gegevens niet

De gegevens die je in de app deelt zijn vertrouwelijk. FBTO ziet deze niet. Je chats worden voor je bewaard op een beveiligde omgeving. FBTO kan hier niet bij. Een chat blijft voor jou staan. Maar je kunt ook de chats of account ook weggooien. Jouw privacy is erg belangrijk voor FBTO. Daarom heeft FBTO een contract met Medicinfo gesloten dat voldoet aan de privacyregeling. Lees er meer over in de privacystatement.

Veelgestelde vragen

Ben je onzeker als je ineens koorts hebt of een andere vervelende kwaal? En twijfel je dan of je de huisartsenpost of je eigen huisarts zal vragen wat te doen? Met de Dokter op Zak app van FBTO krijg je makkelijk en snel antwoord van een team medisch deskundigen.

Ook vragen over de bijsluiter van een medicijn kun je stellen aan onze medisch deskundigen. Je kunt chatten, een foto uploaden van bijvoorbeeld vervelende huiduitslag. Vind je bellen fijner? Dat kan ook!

De app de Dokter op Zak is de hele week bereikbaar. Ook ’s avonds en in het weekend. Wanneer het jou uitkomt!

Ja, je kunt persoonlijke gegevens uit de app per post opvragen. Stuur een brief naar: Medicinfo, t.a.v. Medisch consulent, Dr. Anton Philipsweg 31, 5028 EK Tilburg. Schrijf in je brief duidelijk:

 • Je naam
 • Adres
 • Geboortedatum
 • De datum waarop je je vraag hebt gesteld

Kun je geen sms'jes ontvangen op je oude telefoonnummer? Dan kun je niet meer bij je oude chats in de Dokter op Zak app. Je kunt op je nieuwe telefoon Dokter op Zak downloaden via de App Store of de Google Play store. Je chats zijn weg. Kun je nog sms'jes ontvangen op je oude telefoonnummer? Dan kun je nog je oude chats bekijken in Dokter op Zak.

 • Download Dokter op Zak via de App store of de Google Play store.
 • Geef je oude telefoonnummer op bij ‘Activatielink’.
 • Je krijgt een sms met een activatiecode.
 • Voer de laatste 6 karakters van de activatiecode bij ‘Activatiecode’.

Download je de app? Kies dan een 5-cijferige persoonlijke pincode. Je chats worden versleuteld verzonden. Ook hebben we de app extra beschermd om misbruik te voorkomen. De app voldoet hiermee aan alle Nederlandse en Europese eisen die de wet stelt aan het beschermen van persoonsgegevens.

Ja, je kunt je chats en account op elk moment zelf weggooien. Dit is binnen een paar seconden geregeld:

 1. Open de Dokter op Zak-app
 2. Tik op het menu rechtsboven in beeld (de drie gestapelde lijntjes)
 3. Ga naar ‘Instellingen’ 
 4. Tik op ‘Verwijder mijn chatberichten’ of ‘Verwijder mijn account’
 5. Bevestig dat je je berichten of account wilt verwijderen

Je ziet hierna een vinkje dat je berichten zijn verwijderd. Of je wordt direct uitgelogd als je je account hebt verwijderd.

Wij kunnen je account ook verwijderen
Wil je liever dat wij het regelen? Stuur ons dan even een chatbericht met je gebruikersnaam, 06-nummer en het verzoek om je account te verwijderen.