Naar inhoud

FBTO Online Fysio app

Online fysiotherapie. Klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar dat is het helemaal niet! Het is juist een heel handig hulpmiddel om met je klachten aan de slag te gaan. Vaak zijn oefeningen het meest effectief voor je herstel. Daarom hebben we voor veel voorkomende klachten oefeningen in de FBTO Online Fysio app staan. Ga in je eigen tijd aan de slag met het verbeteren van je herstel. Dat scheelt je weer een bezoek aan de fysiotherapeut!

Thuis aan de slag met je klachten

Pijn is niet leuk! Maar gelukkig kun je er zelf een heleboel aan doen. Want in de meeste gevallen kom je sneller van je klachten af als je oefeningen doet. De oefeningen in app zijn voor de meest voorkomende klachten waarvoor we in Nederland naar de fysiotherapeut gaan:

 • Schouder- en armklachten
 • Bekkenpijn bij zwangerschap
 • Enkelklachten
 • Nekpijn
 • Lage rugpijn

De oefeningen zijn bedoeld om je spieren te versterken en je houding te verbeteren. We leggen ze in de app uit door middel van korte video’s. Het kost niet veel tijd en je kunt het zonder extra materiaal gewoon thuis doen. Je merkt het snelst resultaat als je ze structureel doet. Probeer ze bijvoorbeeld in je ochtend- of avondroutine te stoppen.

Online fysiotherapie iets voor jou?

Het klinkt misschien een beetje gek: online fysiotherapie. Maar toch is een mooie aanvulling op ‘echte’ fysiotherapie. Zeker in tijden dat we minder snel de deur uitgaan:

 • Je doet de oefeningen gewoon vanuit huis.
 • Altijd een geheugensteuntje in je broekzak als je het even niet meer weet.
 • Zelfs onderweg of op vakantie kun jij je oefeningen doen.
 • Het gebruik gaat niet ten koste van de maximale vergoeding voor fysiotherapie in een praktijk.

Let op: neem bij twijfel altijd contact op met je huisarts en/of therapeut voordat je zelf aan de slag gaat.

Online fysiotherapie bij je zorgverzekering

Je kunt gebruikmaken van de FBTO Online Fysio app als je de module Spieren & Gewrichten bij je FBTO Zorgverzekering aan hebt staan. De oefeningen die je vervolgens met de FBTO Online Fysio app doet, gaan niet ten koste van je vergoeding. Zo kun je bijvoorbeeld later in het jaar nog eens naar de fysiotherapeut als dat nodig is. We zijn nu nog hard aan de slag met de app! De FBTO Online Fysio app kun je vanaf 1 januari 2021 downloaden in de app store van jouw telefoon.

Veelgestelde vragen

Je kunt gebruikmaken van de FBTO Online Fysio app als je een FBTO Zorgverzekering mét aanvullende module Spieren & Gewrichten hebt. Je bent dan aanvullend verzekerd voor fysiotherapie. En dus ook voor online fysiotherapie.

Nee, wij zien de app als aanvulling op de behandeling die je krijgt bij een therapeut. Bijvoorbeeld in de volgende situaties:

 • Je gaat naar de fysiotherapeut om je klachten te bespreken. Thuis ga je aan de slag met de app. Je houdt zo nog een paar behandelingen over.
 • Je hebt geen behandelingen meer. De app is voor jou een geheugensteuntje met oefeningen.

Goed om te weten: overleg altijd met jouw therapeut als je aan de slag gaat met de oefeningen in de app.

Het gebruik van de app gaat niet ten koste van je maximale vergoeding voor fysiotherapie. Dat betekent dat je nog steeds je maximale vergoeding kunt gebruiken om naar een therapeut te gaan.

Voorbeeld: je hebt gekozen voor de module Spieren & Gewrichten met een maximale vergoeding van € 200,- (ongeveer 6 behandelingen). Je bent 2 keer bij de fysio geweest en wilt thuis graag verder met oefeningen via de app. Je kunt de app gebruiken en je houdt nog steeds 4 behandelingen over.