Naar inhoud

FBTO: alle ziekenhuizen gecontracteerd

Het einde van het jaar is in zicht. Waar let jij op bij een zorgverzekering kiezen? Kun je bijvoorbeeld overal terecht?
30 december 2019

December is de tijd van kerstbomen en oliebollen, maar ook hét moment om je zorgverzekering onder de loep te nemen. Vaak veranderen de voorwaarden en vergoedingen namelijk. En elk jaar moeten verzekeraars in onderhandeling met zorgverleners over contracten. Hoe dat precies zit en waar je op moet letten bij een zorgverzekering kiezen? Dat lees je hier.

FBTO heeft alle ziekenhuizen gecontracteerd!

Bij FBTO kiezen de meeste mensen voor een naturapolis (basisverzekering). Dat is logisch, want we hebben een zeer ruime keuze aan gecontracteerde zorgverleners. Sterker nog, 100% van de ziekenhuizen is bij ons gecontracteerd! Je krijgt daar dus altijd 100% van je rekening vergoed.

Hoe je het beste een zorgverzekering kunt kiezen

… dat hangt natuurlijk af van je persoonlijke situatie. Maar er zijn zeker een aantal punten waarmee je rekening kunt houden. Zo kun je je zorgverzekeringen vergelijken op basis van de aanvullende zorg die ze aanbieden, de basispremie en bijvoorbeeld de korting die je krijgt bij een hoog vrijwillig eigen risico. Maar vergeet vooral ook niet te checken met welke zorgverleners je verzekeraar een contract heeft. Zo kun je zelf je zorgverlener kiezen.

Natura- of restitutiepolis en contracten

Contracten zijn vooral belangrijk wanneer je kiest voor een FBTO basisverzekering (naturapolis). Je krijgt dan 100% vergoed bij zorgverleners mét een contract en 75% bij zorgverleners zonder contract. Bij de meeste zorgverzekeraars is de naturapolis de goedkoopste polis. Dus is het erg belangrijk om te weten welke zorgverleners er zijn gecontracteerd. Kies je bij FBTO voor de basisverzekering met de optie Vrije keuze zorgverlener (restitutiepolis)? Dan krijg je overal 100% vergoed.

Als je bij FBTO de optie Vrije keuze zorgverlener kiest, is het minder belangrijk of er een contract is met de zorgverlener die je op het oog hebt. Je krijgt immers toch altijd het volledige bedrag* vergoed. Let op: je betaalt dan uiteraard wel een hogere premie.

Altijd zorg in de buurt

Of je nu kiest voor een basisverzekering of een basisverzekering met de optie Vrije keuze zorgverlener: bij FBTO heb je altijd zorg bij jou in de buurt. Van Alkmaar tot Heerlen en Zwaagwesteinde! En dat voor een basispremie van € 116,95 per maand. Met € 500,- vrijwillig eigen risico is dat € 94,95. Wil je weten hoeveel de FBTO Zorgverzekering in jouw situatie precies kost? Bereken je premie, dat kost je slechts 2 minuten!

Misschien vind je dit ook interessant...