Naar inhoud

Bij FBTO kun je in elk ziekenhuis terecht!

Kies je voor een nieuwe zorgverzekering? Dan is het wel zo fijn om te weten dat je in elk ziekenhuis terecht kunt.
26 november 2020

 2020 was een gek jaar. Daarom is het misschien nog wel belangrijker om je te vertellen dat je bij FBTO altijd bij elk ziekenhuis terecht kunt. Ook al zijn de onderhandelingen over contracten nog niet helemaal rond. Hoe dat precies zit en waarom dit belangrijk is bij het kiezen van een zorgverzekering? Dat lees je hier.

Corona & contracten met ziekenhuizen

Het coronavirus heeft in 2020 een hoop veroorzaakt. Ziekenhuizen stonden en staan nog steeds onder grote druk. Daarom hebben de contractafspraken die wij als zorgverzekeraar ieder jaar voeren met zorgverleners vertraging opgelopen.

 

Je kunt bij elk ziekenhuis terecht!

Natuurlijk wil jij wel zeker weten dat je met jouw zorgverzekering altijd bij een ziekenhuis in de buurt terecht kunt. Daarom geven we je hierbij vast de zekerheid dat dat kan. Ook al zijn de onderhandelingen over prijsafspraken nog niet rond.

In 2021 kun je dus gewoon bij alle 76 Nederlandse ziekenhuizen (hoofd- en nevenvestigingen) terecht. Of je nu een basisverzekering (naturapolis) hebt of kiest voor de optie Vrije keuze zorgverlener (restitutiepolis).

 

Natura- of restitutiepolis en contracten

Contracten zijn vooral belangrijk wanneer je kiest voor een FBTO basisverzekering, de naturapolis dus. Je krijgt dan 100% vergoed bij zorgverleners mét een contract. Bij zorgverleners zonder contract krijg je 75% vergoed van het bedrag dat we gemiddeld betalen aan zorgverleners met een contract. Het is dan dus wel belangrijk om te weten welke zorgverleners er zijn gecontracteerd.

Kies je bij FBTO voor de basisverzekering met de optie Vrije keuze zorgverlener (restitutiepolis)? Dan krijg je maximaal 100% vergoed tot het marktconforme of wettelijke tarief als je zorgverlener geen afspraken met FBTO heeft. Dat kost je maandelijks € 6,- extra.

 

Altijd zorg in de buurt

Of je nu kiest voor een basisverzekering of een basisverzekering met de optie Vrije keuze zorgverlener: bij FBTO heb je altijd zorg bij jou in de buurt. Van Alkmaar tot Heerlen en Zwaagwesteinde!

In 2021 betaal je hiervoor een basispremie voor de naturapolis € 122,50 per maand. Met € 500,- vrijwillig eigen risico is dat € 100,50. Wil je weten hoeveel de FBTO Zorgverzekering in jouw situatie precies kost? Bereken je premie, dat kost je slechts 2 minuten!

Misschien vind je dit ook interessant...