Naar inhoud
een groot ziekenhuis complex vanuit de verte gezien

De FBTO Zorgverzekering vergoedt elk ziekenhuis

Kies je voor een nieuwe zorgverzekering? Dan is het wel zo fijn om te weten dat je in alle 76 ziekenhuizen terecht kunt.
24 november 2021

Het zijn gekke tijden, zeker als het gaat om zorg. Daarom is het nu misschien wel extra belangrijk om je te vertellen dat je met een FBTO Zorgverzekering altijd bij elk ziekenhuis terecht kunt. Ook al zijn de onderhandelingen over contracten nog niet helemaal rond. Hoe dat precies zit en waarom dit belangrijk is bij het kiezen van een zorgverzekering? Dat lees je hier.

Corona & contracten met ziekenhuizen

Het coronavirus heeft een hoop veroorzaakt en dat is nog niet voorbij. Ziekenhuizen stonden en staan nog steeds onder grote druk. Daarom hebben de contractafspraken die wij als zorgverzekeraar ieder jaar voeren met zorgverleners vertraging opgelopen. Net als in 2020.

Je kunt bij elk ziekenhuis terecht!

Natuurlijk wil jij wel zeker weten dat je met jouw zorgverzekering altijd bij een ziekenhuis in de buurt terecht kunt. Daarom geven we je hierbij vast de zekerheid dat dat kan. Ook al zijn de onderhandelingen over prijsafspraken nog niet rond.

In 2022 kun je dus gewoon bij alle 76 Nederlandse ziekenhuizen (hoofd- en nevenvestigingen) terecht. Of je nu een naturapolis hebt of kiest voor een restitutiepolis.

Natura- of restitutiepolis en contracten

Hoe zit het dan precies, met die contracten? Nou, zo: contracten zijn vooral belangrijk wanneer je kiest voor FBTO Basis of Basis Plus, een naturapolis dus. Je krijgt dan 100% vergoed bij zorgverleners mét een contract. Bij zorgverleners zonder contract krijg je bij Basis tot maximaal 65% en met Basis Plus tot maximaal 75% vergoed van het tarief dat we gemiddeld betalen aan zorgverleners met een contract. Het is dan dus wel belangrijk om te weten welke zorgverleners er zijn gecontracteerd.

Kies je voor Basis Vrij, de restitutiepolis? Dan krijg je maximaal 100% vergoed van het marktconforme of wettelijke tarief als je zorgverlener geen afspraken met FBTO heeft. Daar betaal je dan ook een iets hogere premie voor.

Altijd zorg in de buurt

Of je nu kiest voor Basis, Basis Plus of Basis Vrij: bij FBTO heb je altijd zorg bij jou in de buurt. Van Alkmaar tot Heerlen en Zwaagwesteinde!

In 2022 betaal je voor Basis € 110,95 per maand. Met € 500,- vrijwillig eigen risico is dat € 88,95. Wil je weten hoeveel de FBTO Zorgverzekering in jouw situatie precies kost? Bereken je premie, dat kost je slechts 2 minuten!

Misschien vind je dit ook interessant...