Naar inhoud
hoogste eigen risico

Nico kiest een hoog eigen risico: waarom?

Nico is sportief en doet lichamelijk zwaar werk. Zijn zorgverzekering past hij hierop aan. Hoe? Dat vertelt hij zelf!
7 september 2020
Stilzitten is niks voor de Friese Nico. Hij is een sportman in hart en nieren. Maar ook zijn werk is lichamelijk best zwaar. Het is dus belangrijk dat hij goed voor zichzelf en zijn spieren zorgt. Hoe doet hij dat? En wat heeft zijn zorgverzekering  daarmee te maken?

Sportman en wereldreiziger

Sporten is Nico’s grote passie. “Klopt”, knikt hij als we hem ernaar vragen. “Ik hou van bergbeklimmen, mountainbiken, survivallen en andere outdoor sporten. Het liefst in het buitenland. Vorig jaar bijvoorbeeld in Australië.”

Want naast sportman, is deze man uit Friesland ook een echte wereldreiziger. “Daarom vind ik het zo fijn dat ik wanneer ik wil me kan verzekeren voor zorg in het buitenland. Ik hoef alleen maar een module aan te zetten en betaal er dus niet het hele jaar voor. Ik ben namelijk altijd weer blij om thuis te zijn. Ik zou nooit in het buitenland gaan wonen.”

Kilo’s sjouwen

Om geld te verdienen voor zijn verre reizen, werkt Nico in de zomer in Nederland. Hij heeft geen alledaagse baan. “Ik bouw podia en tenten op. Bijvoorbeeld op festivalterreinen of bij mensen in de tuin.”

“Dat is soms best zwaar. Op een gemiddelde zomerdag sjouw ik zo honderden kilo’s heen en weer. Daarom heb ik gekozen om me aanvullend te verzekeren voor fysiotherapie. Zo krijg ik een aantal behandelingen vergoed als ik een blessure heb. Maar soms ga ik ook om te controleren of een oude blessure niet opspeelt. Ik vind het wel fijn om te weten dat m’n lichaam nog goed functioneert.”

Risico of zekerheid?

Zo’n zware baan is voor nu goed te doen, maar uiteindelijk wil Nico wat meer zekerheid. Hij wil van zijn hobby zijn beroep maken. “Uiteindelijk wil ik sportleraar worden. Ik heb eerst de CIOS gedaan en ben toen doorgestroomd naar de ALO. De papieren heb ik dus al binnen.”

Misschien kiest hij dan ook voor wat meer zekerheid als het om zijn zorgverzekering gaat. “Maar nu nog niet hoor”, lacht hij. “Ik heb een hoog eigen risico gekozen bij mijn zorgverzekering. Ik heb gelukkig nooit iets. Door dat gokje te wagen, bespaar ik op mijn premie. Zo’n baan als festivalbouwer is namelijk geen vetpot.”

Besparen op je zorgpremie

Ben je benieuwd hoeveel dat scheelt, zo’n hoog eigen risico? Bereken je premie en je weet het binnen 2 minuten. Zo kun je goed bedenken of het voor jou, net als voor Nico, ook slim is om een hoog eigen risico te kiezen.

Misschien vind je dit ook interessant...