Naar inhoud

Nico kiest voor het hoogste eigen risico

Nico is sportman in hart en nieren. Maar hoe verzekert deze sporter zich voor zorg? Wat kiest Nico?
3 december 2018

Dit is Nico. Stilzitten is niks voor hem. Nico is sportman in hart en nieren. Wereldreiziger. En podiumbouwer op festivals. Bij het opbouwen van podia tilt hij honderden kilo's per dag. Zijn spieren krijgen dan heel wat te verduren. Hoe kiest Nico zijn zorgverzekering?

Wereldreiziger én verknocht aan zijn geboortedorp

Nico is avonturier. Eerst de wereld zien, een vast baan komt later wel. Nu eerst een paar maanden naar Australië, om ook daar aan de slag te gaan als podiumbouwer. Stiekem is deze stoere Fries ook erg gehecht aan het dorp waar hij vandaan komt. Uiteindelijk wil hij daar toch blijven wonen.

Sporten, sporten, sporten

Naast avontuur en de wereld zien is sporten zijn grote passie: bergen beklimmen, mountainbiken, survival en outdoor. Zijn liefde voor sport maakte zijn beroepskeuze ook makkelijk; sportleraar. Eerst CIOS en daarna ALO (Academie voor Lichamelijke Opvoeding).

Hoe kiest Nico zijn zorgverzekering?

Maar hoe verzekert deze sporter zich voor zorg? Wat kiest Nico? "Ik heb gelukkig nooit iets. Ik zet mijn eigen risico op de max. Dat gokje waag ik en zo bespaar ik premie. Ik ben bewust bezig met de dingen die ik doe. Tijdens mijn werk, maar vooral ook tijdens het sporten. Ik ga ieder jaar op wintersport, dus daar regel ik een doorlopende reisverzekering voor. Heb ik een tandartsverzekering nodig? Of fysio? Dat bekijk ik ieder jaar zorgvuldig. Wat past het beste bij mij en welke dekking kies ik daarvoor?"
En wat kies jij?

Misschien vind je dit ook interessant...