Naar inhoud
Een man rent in het warme ochtendlicht langs een bomenrij

Rick kiest voor een hardloop coach

Na een blessure gaat Rick aan de slag met een online hardloop coach. Hoe werkt dat? En wat kost het? Hij vertelt erover!
25 november 2020
Rick loopt regelmatig hard. Goed voor z’n conditie. Maar minder goed voor z’n knie. Zo blijkt als hij langzaamaan steeds meer pijn krijgt bij het rennen. Een fysiotherapeut biedt directe verlichting, maar de online hardloop coach helpt hem op lange termijn. Hoe? En krijg je dat vergoed van je zorgverzekering? Dat vertelt hij je graag zelf.

Hardlopen voor een betere conditie

“Ik heb altijd veel gevoetbald”, vertelt Rick. “Maar nu ik fulltime werk en 2 kinderen heb, heb ik daar niet zoveel tijd meer voor. Daarom ben ik gestopt met voetballen en gestart met hardlopen. Die conditie moet natuurlijk wel een beetje op pijl blijven.” Hij loopt 3 keer per week. Dat gaat maanden goed, maar dan begint Rick langzaam pijn te krijgen.

Naar de fysio met een blessure

“Van mijn knie”, knikt hij. “Het begon met af en toe een steek, maar al snel had ik iedere keer na het hardlopen last van een zeurende pijn.” Door zijn voetbalverleden weet Rick dat hij het beste zo snel mogelijk contact op kan nemen met de fysiotherapeut. “Hoe sneller je erbij bent, hoe makkelijker het vaak verholpen is. Dat bleek nu ook, want na een paar behandelingen werd het al beter.”

Hulp van de hardloop coach

Toch vindt Rick het spannend om weer te beginnen met hardlopen. “Ik was bang dat ik er snel weer last van zou krijgen. Ik heb 2 jonge kinderen dus die knie krijgt nog lange tijd veel te verduren. Kan hardlopen er dan wel bij?” De fysiotherapeut adviseert hem om eens contact op te nemen met een hardloop coach. 

Hardlopen met een schema

“Dat was een hele goede tip”, vindt Rick. “Ik nam contact op met een online hardloop coach van fysiorunning.nl en vulde een uitgebreide screening in. Binnen 2 werkdagen dagen kreeg ik al reactie. Ze konden mij helpen het hardlopen langzaam weer op te bouwen met behulp van een op maat gemaakt hardloopherstelschema.” Na het invullen van een aantal vragen, krijgt Rick een schema waarmee hij in 13 weken het hardlopen weer opbouwt.

“Iedere 3 weken vul ik een evaluatie in, zodat de hardloop coach me online in de gaten kan houden. En kan bijsturen als ik bijvoorbeeld weer pijn begin te krijgen. Na 5 weken merkte ik bijvoorbeeld dat ik een beetje vastliep, het lopen ging me niet meer zo makkelijk af. Toen hebben ze mijn schema wat aangepast.”

Vergoeding hardloop coach

Herken je het verhaal van Rick en vind je het ook lastig om na een blessure weer te beginnen met hardlopen? Of weet je gewoon niet zo goed hoe? Dan is een online hardloop coach voor jou misschien ook een goede oplossing. Je krijgt toegang tot 1 online coachingstraject vanuit de module Zorg & Herstel. Dan kost het je dus helemaal niets. Succes en loopze!

Misschien vind je dit ook interessant...