Naar inhoud
een vrouw is, zittend in een haventje, bezig op haar mobiele telefoon

Op vakantie een dokter nodig? Vind je zo!

Marloes struikelt tijdens haar vakantie in Portugal. Ze valt hard op haar pols en heeft een dokter nodig. Wat nu?
11 oktober 2021
Zon, zee, strand! Heerlijk! Dat dacht Marloes ook toen ze een vakantie naar Portugal boekte. Ze genoot met volle teugen, tot ze bijna naar huis zou gaan. Ze struikelt over een blikje en valt op haar pols. Het doet flink pijn en wordt direct blauw. Op zoek naar een dokter dus. Maar hoe pak je dat aan in het buitenland? Gelukkig hoorde ze via haar reisverzekering over AirDoctor.

Van vakantie naar doktersbezoek

Het is nogal knullig, struikelen over een blikje en bij de dokter belanden. “Zeg dat wel”, knikt Marloes. “Zeker als het je op vakantie gebeurt. Dat is niet alleen gedoe, maar ook heel zonde van de vakantiedagen. Gelukkig gebeurde het aan het einde van de laatste week.” Maar wat gebeurde er dan precies?

Marloes vertelt: “Ik liep over straat, langs een haventje. Genieten, dat uitzicht. Echt prachtig. Maar daardoor keek ik dus niet goed voor me. Ik stapte op een blikje en gleed daardoor onderuit. Uit reflex ving ik mezelf op met mijn handen. Daar was mijn pols niet zo blij mee. Ik wilde opstaan, maar kon er niet meer op leunen. Nog geen 5 minuten later was hij hartstikke dik en blauw.”

De AirDoctor-dokters

Gelukkig downloadde Marloes voor vertrek naar Portugal de AirDoctor app. “Daar had ik over gelezen in een e-mail van mijn reisverzekering. Nou, dat kwam goed uit ineens. In de app kun je namelijk aanvinken welke taal je met de dokter wilt spreken. Ik was al bang dat ik met handen en voeten duidelijk moest maken wat er is.”

Via de app maakt Marloes een afspraak met een dokter in de buurt, die Engels spreekt. “Ik kon er snel terecht. En de dokter zei dat het niet gebroken was. Ik kon dus gewoon naar huis reizen en hoefde niet naar het ziekenhuis.” Goed om te weten: Marloes kan altijd contact opnemen met de FBTO Alarmcentrale, 24 uur per dag. Bijvoorbeeld als ze wel naar het ziekenhuis had gemoeten.

Duidelijkheid over de kosten

Marloes krijgt de factuur via AirDoctor via e-mail. Die kan ze gelijk doorsturen naar haar zorgverzekeraar. “En ik wist van tevoren al hoe duur het zou worden, dat staat gewoon in de app. Wel zo handig.”

Gratis gebruik maken van AirDoctor

Ben je klant van FBTO? Dan krijg je een bijzondere versie van de AirDoctor app te zien. Deze is namelijk helemaal aangepast voor FBTO-klanten. Je kunt de app downloaden en gratis gebruiken.

Ben je nog geen klant? Bereken je premie, zo weet je precies wat je per maand betaalt voor je reisverzekering. Ook handig: afsluiten kan direct online, zodat je snel verzekerd bent.

Misschien vind je dit ook interessant...